Emniyet kemerinin önemi

zerogravity

New member
Arkadaslar;

Asagida yazacaklarim gercektir.

Bir akrabimizin esinde range rover discovery 4 arac ile etilerden bebege dogru inerken arkadan gelen taksi sag arkadan carpiyor. Taksi surucusu kalp krizi gecirdiginden o anda fren vb hic bir durum soz konusu degil.

Bayan surucu cok guvenli ve pahali aracinda kendisine hic birsey olmayacagini dusunerek emniyet kemeri takmiyor. Arka sagdan gelen darbe sonucu arac sola dogru giderken yokusunda etkisiyle spin atiyor daha sonrada korkulan oluyor ve arac devriliyor.

Kazanin faturasi ;

Kirik boyun
Kirik omurilik
Kirik gogus kafesi
Yirtilmis akciger
Iki bacakdan biri kaval biri uylukdan kirik
Sag bilek ve omuz kirik
Sol kol kirik

Aracin icinde ve disinda hic bir problem yok icerdeki hasarin tamami bayan surucunun icerde savrulmasinin verdigi zararlar. Arac tum gorevlerini yerine getirmis. Tum hava yastiklari acilmis , denge kontrol ve devrilme onleyici sistemler tamamen devreye girmis(bilir kisi raporu) ancak surucu emniyet kemeri takmamis.

Emniyet kemeri takmadigi icin 30dan fazla ameliyat , bir yil suren hastahanede yatma , yillar suren rehabilitasyon , psikolojik tedavi ve fizik tedaviler, kaybdilen saglik ve milyarlar tutan masraflar...

Sadece emniyet kemeri takmis olsaydi bunlarin hic biri olmayacak aracdan burnu dahi kanamadan cikacakti.

Emniyet kemeri uzun mesafelerde takilmasi gereken bir aksesuar degildir. Emniyet kemeri arac calistirilmadan takilmasi gereken bizleri hayata baglayacak ciddi bir emniyet aracidir.

Emniyet kemerimizi her ne olursa olsun takalim, hayata ve sevdiklerimize bagimizi koparmayalim...

omurkadir

New member
Ynt: Emniyet kemerinin önemi

geçmiş olsun olay ibretlik.
ben hep takıyorum.bana bu alışkanlığı kazandıran kemer uyarı sesi.
iyi ki var.

teco01

New member
Arkadaslar hatırlatmak isterim arkadavoturan yolcular da muhakkak kemer takmalı nedense arkadabonsanlar kendilerini guvende hissediyor ama en az öndeki yolcular kadar risk altındalar.

amorusso

New member

Valla ben arkadakilere bile taktiriyorum :)

MehmetK

New member

yapılan bir araştırma sonucu kazaların &80-90'ı ( tam rakam hatırlamıyorum ama büyük bir oran ) araçların sağ ( şoförün tersi ) tarafından yapılmış olduğuydu. yani sürücü refleks olarak kendi tarafını kurtarmaya çalışıyor öncelikle. trafikteki ani reflekslerden de bunu anlayacaksınız. yani yan tarafımızda oturanlar herkezden daha çok tehlikede. şahsen pek kullanmıyorum emniyet kemerini. boğuluyormuşum gibi geliyor bana. çok uyarı alıyorum bu yüzden ama elimde değil. bundan sonra dikkat edicem olay çok etkiledi beni.