Bu arada şunu da eklemek istiyorum sinyal ve dörtlü flaşör sesi de (tik tak ) yok aracımda. Göstergedeki ayarlarda welcome sound diye bir seçenek var bunun da tam olarak ne işe yaradığını anlamadım. Eğer karşılama sesi gibi bir şey ise bu aracımda o seste yok? Yardımlarınızı bekliyor herkese teşekkür ediyorum.Kesinlikle ses falan yok benim arabada. Hemen baktırmak lazım öyleyse. Sorunun kaynağı ne olabilir acaba?
Aynen. Katılıyorum. Görüntü var ama ses yok benim araçta. Ses ile ilgili uyarı veren sistemler çalışmıyor demektir bu.Welcome sound burada olan şeydir diye tahmin ediyorum: https://youtu.be/e8CzJjYQOII?t=1m19s
Ayarlarına baktım ancak türkçe dil seçeneği yok anlamkta zorlanıyorum. Welcome sound seçeneği var ki bu sizdeki karşılama sesi olması lazım, aktif olmasına rağmen karşılama sesi yok malesef.emniyet kemeri ile bir ilgisi olmayabilir diye düşünüyorum. Tüm koltuklar için aynı sorun geçerli. bu arada pozisyondan ziyade elektoronik bir sorun var galibaAracın ayarlarına baktınız mı? Bende premium olmadığından Hyundai İ 30 elite Üzerinden göstereyim mutlaka benzer bir sistemdir.
![]()
Fotoğraftaki karşılama sesi seçili olmazsa ses çıkmaz.
Emniyet kemeri ikaz sesinin bunla bir ilgisi var mı? bilemiyorum. Tüm koltuklardan ses geliyor mu? gelmiyor mu? bunu tespit etmek gerekir. Çünkü düzgün oturulmazsa yani koltuğun ucuna doğru oturulursa ses gelmiyor, onu biliyorum.![]()