dellobaltino
New member
Arkadaşlar teknik konularda araştırıp bilmediğim şeyleri öğrenme çabasında bir dizel ceed sahibiyim. DPF ve EGR nedir ne işe yarar iptal edilmesinin ne sakıncası olur sorusundan hareketle biraz araştırdım. (ayrıca yeni dizel ceedlerde dpf ve egr var sanırım) bunun sebebi bu parçaların özellikle DPF nin oldukça pahalı olması ve EGR ında kurum meydana getirme durumuydu. Teknik konulara çok hakim olmayan her yurdum insanı gibi 'abi gerekli bişi olmasa üretici neden bunu koysun okadar mühendisten daha mı iyi bilecen otur oturdugun yerde ' dedim. Fakat bu argüman beni yeterince tatmin etmedi bunun bilimsel bir mühendislik konusu oldugundan hareketle artıları ve eksilerini öğrenip ona göre karar verme geregini hissettim. Bildiğim kadarıyla aramızda DPF ve EGR iptal ettiren arkadaşlar da var belki onların bilgileri ve tecrübeleri bir fikir verebilir diye sormak istedim. Bizim Türk milleti olarak her konuda mutlaka bir bilgimiz ve fikrimiz vardır ama pek az konuda derinlemesine bilgi sahibiyizdir. Benim duymak istediğim kulaktan dolma yada yüzeysel bilgiler yada sanayide falanca usta söyle dediydi türünden bir bilgi degil.Bu tür bilgilerden internette sürüyle mevcut zaten. Ben daha çok teknik bilgisi olan bu konuda kafa yormuş zararı faydası nedir iyice incelemiş arkadaşların yorumunu almak istiyorum. Maalesef kötü bir huyum varki kafamdaki sorulara tatmin edici cevaplar elde edemessem o konu kafamı sürekli kurcalıyor.bu konuda bilgili arkadaşların yorumunu bekliyorum. herkese iyi forumlar