Doğduğumuz, büyüdüğümüz, yaşadığımız, yaşamak istediğimiz şehirler

rayen

Super Moderator
Doğduğumuz, büyüdüğümüz, yaşadığımız, yaşamak istediğimiz şehirlerle ilgili paylaşımları burada yapalım istiyorum. Bilgimiz, görgümüz artsın.

Liseyi bitirinceye kadar doğduğum, yaşadığım ve bir daha asla burda yaşamam dediğim. Çocuğumu büyük şehirde büyütmek için adını bile anmadığım şehrime, şimdi özlemle bakıyorum. Maddi, manevi neler kaybettiğimin farkına ancak varabildim.

İşte MİLAS...​

http://www.youtube.com/watch?v=fCCjkVD437w#

http://www.youtube.com/watch?v=B-3Pd7ZrwP8#

J

Josefsalvatini

Guest
Abı valla bende kaçmak istiyorum istanbuldan ama cocuk yuzunden kalıyoruz :(
Ozlenmez mı oralar ...

rayen

Super Moderator
Ynt: Doğduğumuz, büyüdüğümüz, yaşadığımız, yaşamak istediğimiz şehirler

İstanbul benim en tırstığım şehirdir. :)
Geçen yıla kadar günü birlik gelir, öğrencileri topkapı sarayı filan gezdirir, hemen geri tüyerdim. Geçen yıl 5 gün kadar kaldım. Hem de en olmadık yerde, Tarlabaşında. Bu ne dedim ya kendi kendime. Bu nasıl şehir, her türlü melanet var.
Şu bozkır Ankara'nın toprağını öpesim geldi valla. :)

mertgulkokan

New member

rayen

Super Moderator

Çanakkale'yi de severim.1993'de 14 ay Dur Yolcu'nun altında askerlik yaptım. 3 ay Polatlı'da 14 ay Çanakkale'de. Askerlikde bahtsız bedeviydim. 12 ay diye gittim, 17 ay yapıp geliverdim. ;D

tsimen

New member

Mert o senelerde bende Şarkışladaydım. Şarkışla çevresinde ve Uzunyaylaya doğru (Kaynar'a kadar) 100 km civarında enerji nakil hattı yaptık. Video için teşekkürler bana gençliğimi hatırlattı. Hiç unutmam meydandaki tek otelin karşısında çatlak bir plakçı vardı sabah ezanıyla birlikte bangır bangır müzik çalardı.

c@n

Super Moderator

Samsun da doğdum... 3 yaşında İzmir'e, 5 yaşında İstanbul!a :)() taşındık... İstanbul da büyüdüm yani.... Ve hayatımda hiç birşehirden bu kadar nefret etmedim.... O kalabalığı, keşmekesi, saygısızlığı bu pahalılığı bu şehirden nefret etmeme yetti... İnşallah bu şehirden bir gün kurtulacağım.... Planlarım tutarsa 5 yıl sonra bye bye İstanbul....

Nerde yaşamak istersen derseniz, Ayvalık bir seçenek, Bodrum öteki seçenek... Her ikisinde de 12 ay hayat var, karnımızı bir türlü doyurabiliriz....

rayen

Super Moderator
Bütün İstanbul'lular Bodrumda Can. :)

Sent from my GT-P3113 using Tapatalk

mertgulkokan

New member

[quote author=tsimen link=topic=1360.msg37010#msg37010 date=1336923318]
Mert o senelerde bende Şarkışladaydım. Şarkışla çevresinde ve Uzunyaylaya doğru (Kaynar'a kadar) 100 km civarında enerji nakil hattı yaptık. Video için teşekkürler bana gençliğimi hatırlattı. Hiç unutmam meydandaki tek otelin karşısında çatlak bir plakçı vardı sabah ezanıyla birlikte bangır bangır müzik çalardı.
[/quote]

Abi,

Ben şarkışlayı hatırlamıyorum. 4 yaşında ayrıldık ordan. Peder orda 3 sene radarda görev yaptı. Özellikle annem 3 senesini yaşamamış sayıyor maalesef. İlk gurbeti Şarkışla. Marmaris'den sonra nasıl bir tramva yaşımış tahmin edebilirsiniz...

J

Josefsalvatini

Guest
Ben İstanbul Pendik te doğdum 2002 yılına kadar Pendik'te oturdum suan istanbulda ikamet etmeye devam ediyorum :)
4 yada 8 yıl icinde gitmek en buyuk arzum
Yarışmacı arkadaslara basarılar diliyorum :)
İSTANBUL videosuna gerek görmedim :):)

alperenkaracahan

New member

Afyonkarahisar / Bolvadin de doğdum 2008 den beri İStanbul ama insanın memleketi bambaşka :)

zerogravity

New member
Valla basımı alıp gidedim var, Turgutreis derim baskada bisey demem icine tükürsünler istanbulunun :mad:

tsimen

New member

[quote author=mertgulkokan link=topic=1360.msg37015#msg37015 date=1336924571]
Abi,

Ben şarkışlayı hatırlamıyorum. 4 yaşında ayrıldık ordan. Peder orda 3 sene radarda görev yaptı. Özellikle annem 3 senesini yaşamamış sayıyor maalesef. İlk gurbeti Şarkışla. Marmaris'den sonra nasıl bir tramva yaşımış tahmin edebilirsiniz...
[/quote]
Mert Şarkışlalılar kızmasın ama bilhassa o senelerde batıdan gitmiş kişiler için orada yaşadığı seneleri yok sayacak kadar ufak kapalı bir yerdi. Banada sorarsan bir meydan bir han ve bir hamamdan oluşan bir ufak kasaba işte. Bizim gittiğimiz zamanlarda halkının büyük kısmı Almanyada çalıştığı için mutlaka memleketlerine ev yaptırıyorlardı ve arsalarla evler inanılmaz pahalıydı. Bizde şaşırıp gülüyorduk yahu İstanbul Ankara fiyatına ev olurmu diye.

mertgulkokan

New member

[quote author=tsimen link=topic=1360.msg37032#msg37032 date=1336939541]
Mert Şarkışlalılar kızmasın ama bilhassa o senelerde batıdan gitmiş kişiler için orada yaşadığı seneleri yok sayacak kadar ufak kapalı bir yerdi. Banada sorarsan bir meydan bir han ve bir hamamdan oluşan bir ufak kasaba işte. Bizim gittiğimiz zamanlarda halkının büyük kısmı Almanyada çalıştığı için mutlaka memleketlerine ev yaptırıyorlardı ve arsalarla evler inanılmaz pahalıydı. Bizde şaşırıp gülüyorduk yahu İstanbul Ankara fiyatına ev olurmu diye.
[/quote]

Ben oraya gittiğimde 1 yaşındaydım sonra kardeşim olmuş aramızda 17 ay var sadece.İkimizde çok ufak olunca birde babam sürekli radar bozulduğu için görevde olduğundan dolayı annem iyice bunalmış. Tam hatırlamıyorum ama anlattıklarını hatırladığım kadarıyla karpuz yiyemedik derler. O zamanlar orda kilo ile satış yokmuş.Bir tane kasa varmış. O kasanın içine ne kadar sığarsa o kadar alman gerekiyomuş. Bizi saymazsan 2. kişi için oldukça fazla:)

ali gürbüz

New member

1986 da sivas imranlıda doğdum
2 yasında ıstanbula geldim..
2005 te üniversite haytımla beraber 4 sene kocaelinde ikamet ettim..
şimdi tekrar istanbuldayım.

c@n

Super Moderator

Tam olarak İstanbul'da sayılmazsın Ali kardeş.... :D :D :D :D :D

yalcin

New member

50lilerden bu yana ailem istanbul bense 84de aralarına katılmışım..hay ben bu istanbulun diyorum şimdi ise.oysa tam tersiydi trabzonda okurken allah ın her günü istanbulll istanbull der dururdum 6 sene trabzonda yaşamak aslında şimdi düşününce hayatımın en güzel yılları imiş..tabii okul yılları olunca insanın gözüne görünmüyor..
istanbula döndük ardından çanakkale-gelibolu askerlik gerçekten güzel yerler var-balıkesir-akçay-edremit-gönen..nasipse haziran izinde gönende olucaz.. ama yaşarım dediğim yer sanırım bu gidişle erzincan yaylaları olacak gibi geliyor..istanbul çok kalabalık gelen geldi giden döndü gelenin akrabasıda geldi o geldi bu geldi arkadaş yeterrrr:)) 8)

fakat istanbuldan ayrılamam diyenler için şuan çorlu-çerkezköy yada arnavutköy civarında tarla vasfında çok iyi araziler var tarlayı al birkaç sene sonra çelik prefabrik evi dik..2 dönüm arazi, kafa rahat buda bir alternatif olabilir tabii.. ;D

başlık için teşekkürler..ohh be içimi döktüm ::)

omurkadir

New member
son durak istanbul simdilik.
neyse ki sansliyim annebaba sapancada kacmak istedigim zaman basip gidiyorum 1.5saate ceed emrimde.

ceedorf

New member

1975 istanbulda doğdum halaa istanbuldayım :crazy: