Ceed yakıt

KaraSüvari

New member
Merhaba arkadaşlar
15 gün önce Büyük bir istekle 2012 model ceed concept plus otomatik vites araç aldım. Alırken hem donanımsal olarak hemde yakıt olarak beklentim cok yuksekti. Donanımsal olarak beklentimin üstünde fakat yakıt konusunda çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum şuanda. Aracım şuan 9.4 lt yakıyor (diğer bir deyişle 0.45 kr/km). Bu bana çok fazla geldi. Herkeste aynı seviyelerde yoksa bi sıkıntımı var aracımda öğrenmek istiyorum. Kullananlar yardımcı olursa çok sevinirim.

dellobaltino

New member
genelde manuele göre otomatik fazla yakıyor ama 9.4 fazla geldi biraz. o ne abi benzinli araba bile o kadar yakmıyor

sezer.bursa

New member
Araca alistikca yakiti düşürürsün arkadasim.Bendede otomatik premium var.10.000 km oldu şu an yakit ortalamam 7.5 larda buda bence bir otomatik vites araca göre normal.Banada bastan yuksek geliyordu ama araci kullanmak gaza bastigindaki o motor sesi ve aracin kuvveti yakiti unutturuyor.

fikri mumcu

New member
Selam,tamamen kullanılan yol ile ilgili.Ben İstanbul trafiğinde ortalama 8 litre yakıyorum ancak uzun yolda neredeyse fabrika verilerini yakalıyorum.

serkanedirne

New member
Tum otomatik viteslu ceed kullanicilari ayni durumda. Gecen gun aracimin 15000 bakimina servise gittim. Servisteku tum ceed otomatik kullanicilari olarak dert yandik servise. Ama tabi herzamanki servis tavri. Evet otomatikler cok yakiyor, yapacak bisi yok teraneleri. Göya dizel arac kullaniyoruz. Su hale bak ya, benzinli araclardan cok yakiyo arabam. Bir depoyla 650 km yolu zor yapiyorum. Ben çok pismanim ceed otomatik aldigim icin.

Serkan OĞUZ

New member
Araca alistikca yakiti düşürürsün arkadasim.Bendede otomatik premium var.10.000 km oldu şu an yakit ortalamam 7.5 larda buda bence bir otomatik vites araca göre normal.Banada bastan yuksek geliyordu ama araci kullanmak gaza bastigindaki o motor sesi ve aracin kuvveti yakiti unutturuyor.
Aynen şu anda 22.000km'deyim şehiriçi 7.3-7.6Lt arası gidip geliyor.Otomatik ve şehiriçinde bu ağırlıkta ki bir araç için çok az olmasada yinede anormal değil.

Tum otomatik viteslu ceed kullanicilari ayni durumda. Gecen gun aracimin 15000 bakimina servise gittim. Servisteku tum ceed otomatik kullanicilari olarak dert yandik servise. Ama tabi herzamanki servis tavri. Evet otomatikler cok yakiyor, yapacak bisi yok teraneleri. Göya dizel arac kullaniyoruz. Su hale bak ya, benzinli araclardan cok yakiyo arabam. Bir depoyla 650 km yolu zor yapiyorum. Ben çok pismanim ceed otomatik aldigim icin.
Adaş seni bu kadar üzdüyse sat yerine bence manuel consept plus al.Zaten Premium paket fiyatına yine güzel az km'de consept plus bulabilirsin.

serkanedirne

New member
adasım inan engelli arac statusunde olmasa yani 5 yıl içinde satabilsem satıcam, çok midemi bulandırıyo bu yakıt işi.

Serkan OĞUZ

New member
adasım inan engelli arac statusunde olmasa yani 5 yıl içinde satabilsem satıcam, çok midemi bulandırıyo bu yakıt işi.
Satabildiğini varsayalım ne almayı düşünüyorsun,aklından geçen alternatif nedir.Yani ben bu tarz,bu güçte,bu ağırlıkta otomatik bir araç kullanıyorsam pek fazla irdelememeye çalışırım,yakıt konusunda bazen azda olsa takıntılı olabiliyorum ama şehiriçinde birçok araca göre 1lt-1,5lt fazla yakıyor olabilir ama inan fazlası ile değiyor.Ben lamba yandıktan sonra hemen gidip mazot alıyorum 210tl ile 215tl arasında depom doluyor ve her seferinde sırf şehiriçi 650km rahat yapıyorum hatta geçiyorum.215 TL'ye en kötü 650km desek,km'de 33 kuruşa denk geliyor.O da 33x100km=33TL , 33tl/4.38=7,5Lt yapıyor.Bu benim yaptığım en kötü hesap ve en fazla yakıt harcamam.Aslına bakarsan gerçekten çok değil ama 8lt ve üstü olsaydı bendede takıntı olurdu.

c@n

Super Moderator
Yeni ceed otomatikler malesef cok yakiyor, benim tek almama sebebimdir yakiti... Yoksa megane yerine kesinlikle ceed alirdim...

TeamPASAOGLU

KaraSüvari

New member
kuvvetli ama benzinli araç gibi yakıncada ister istemez biraz moral bozuyor. çünkü arkadaşımda 2.0 passat var ve suan benden az yakıyor inanki

KaraSüvari

New member
Satabildiğini varsayalım ne almayı düşünüyorsun,aklından geçen alternatif nedir.Yani ben bu tarz,bu güçte,bu ağırlıkta otomatik bir araç kullanıyorsam pek fazla irdelememeye çalışırım,yakıt konusunda bazen azda olsa takıntılı olabiliyorum ama şehiriçinde birçok araca göre 1lt-1,5lt fazla yakıyor olabilir ama inan fazlası ile değiyor.Ben lamba yandıktan sonra hemen gidip mazot alıyorum 210tl ile 215tl arasında depom doluyor ve her seferinde sırf şehiriçi 650km rahat yapıyorum hatta geçiyorum.215 TL'ye en kötü 650km desek,km'de 33 kuruşa denk geliyor.O da 33x100km=33TL , 33tl/4.38=7,5Lt yapıyor.Bu benim yaptığım en kötü hesap ve en fazla yakıt harcamam.Aslına bakarsan gerçekten çok değil ama 8lt ve üstü olsaydı bendede takıntı olurdu.
30-35 krs arası bende razıyım ama 45 lere gelince biraz sıkıntılı.bundan önce 2008 model otomatik focusum vardı. ford cok yakar diyorlar ama benzinde bu rakamlar civarında yakıyordu gazda ise 30krs yakıyordu. bu aracı alınca dizel olmasına güvenerek aynı rakamlara razıydım ama bu biraz fazla geldi. neyse bakalım biraz daha kullanalım görelim

KaraSüvari

New member
bende buyuk hevesle aldım ama donanımsal olarak ve şekil olarak cok menunum ama yakıt beni dusundurmuyor değil. şuanlık tek sıkıntım o ama oda büyük bir sıkıntı

omurkadir

New member
yazılım yaptırabilirsiniz faydası olabilir
bunun harici kullanım tarzını güzergahı gözden geçirmekte fayda var maalesef şehiriçi değeri yüksek,katalog verisinde de 7küsür lt yazıyordu yanıkmıyorsam.
özellikle ist trafiğinde bu değere 1-2lt eklemek farz.

deadgarden

New member
iYİGECELER. sÜTTEN DİLİ YANAN yoğurdu üfleyerek yermiş diyerek başlayım. ilk aracım 2011 otomatik dizeldi. bende büyük heyecanla almıstım rahatlığı bi başkaydı. kullandıkca. performansının düzvitese göre düşük ve 1-5 -- 2 litre civarı fazla yaktığını anlayınca. satmaya karar verdim. yakıta pek önem vermem ama dizel araca 8-8.5 litre vericek enayi değilim. benzinli araç kullanıyım ısterse 10 litre yaksın pek takılmam ama mazota hayır. yeni aldığım araç gene ceed oldu ama bilerek düz vites aldım hatta yenı kasada duzvıtesi bulmak kolay olmadı:) heryer otomotik kaynıyor. şimdi ortalama yakıtım 6-6.5 litre ve performansı %100 kullanıyorum yazılımıda yaptırdımmı benden iyisi yok:)

KaraSüvari

New member
iYİGECELER. sÜTTEN DİLİ YANAN yoğurdu üfleyerek yermiş diyerek başlayım. ilk aracım 2011 otomatik dizeldi. bende büyük heyecanla almıstım rahatlığı bi başkaydı. kullandıkca. performansının düzvitese göre düşük ve 1-5 -- 2 litre civarı fazla yaktığını anlayınca. satmaya karar verdim. yakıta pek önem vermem ama dizel araca 8-8.5 litre vericek enayi değilim. benzinli araç kullanıyım ısterse 10 litre yaksın pek takılmam ama mazota hayır. yeni aldığım araç gene ceed oldu ama bilerek düz vites aldım hatta yenı kasada duzvıtesi bulmak kolay olmadı:) heryer otomotik kaynıyor. şimdi ortalama yakıtım 6-6.5 litre ve performansı %100 kullanıyorum yazılımıda yaptırdımmı benden iyisi yok:)
Bende bundan önce otomatik araç kullanıyordum ve 10 lt yakıyordu dizelde bunu 7 8 e düşürürüm diye hesaplıyordum fakat şuan hesaplarım baya bir şaştı gibi duruyor :D

By_Cesar

Active member

Serkan kardeşimizin dediği gibi 100 km'de ortalama 33-35 tl yakan bir araca sahipsin donanım olarak muadillerinin üzerinde karzima,konfor,güvenlik bakımından c sınıfı araçların hemen hemen hepsinin üzerinde bir araç. Diğerlerine göre 1-2 litre fazla yakmasını neden bu kadar dert ediyorsunuz anlamıyorum.

Ayrıca kallanım da çok önemli. Aynı yol şartlarında aynı araçla ben 6,5-7,0 litre yaktıtırken aracıma babam 9-10 litrelerde geziyo. Evet benımde canımı sıktığım zamanlar oluyor yakıt konusunda ama bir megane yada peugeot veya citröen alıp 5-6 litre yaktırıp konfor,donanım,sportiflik açısından tamamen sıfır,büyük hayal kırıklığı yaratan bir araca bineceğime olsun varsın 2 lt yaksın benim aracım. Bu konuyu bu kadar da dert etmeyın he çok sorun ediyorsanız gidin bir yazılım yaptırın aracınıza değerler biraz aşağılara iner Saygılar.

Serkan OĞUZ

New member
Serkan kardeşimizin dediği gibi 100 km'de ortalama 33-35 tl yakan bir araca sahipsin donanım olarak muadillerinin üzerinde karzima,konfor,güvenlik bakımından c sınıfı araçların hemen hemen hepsinin üzerinde bir araç. Diğerlerine göre 1-2 litre fazla yakmasını neden bu kadar dert ediyorsunuz anlamıyorum.

Ayrıca kallanım da çok önemli. Aynı yol şartlarında aynı araçla ben 6,5-7,0 litre yaktıtırken aracıma babam 9-10 litrelerde geziyo. Evet benımde canımı sıktığım zamanlar oluyor yakıt konusunda ama bir megane yada peugeot veya citröen alıp 5-6 litre yaktırıp konfor,donanım,sportiflik açısından tamamen sıfır,büyük hayal kırıklığı yaratan bir araca bineceğime olsun varsın 2 lt yaksın benim aracım. Bu konuyu bu kadar da dert etmeyın he çok sorun ediyorsanız gidin bir yazılım yaptırın aracınıza değerler biraz aşağılara iner Saygılar.
Baştan aşağı aynı fikirdeyim hepsi bir arada olmuyor maalesef, olan araçlarında fiyatı ortada zaten.Sonuç olarak benim gördüğüm ya konfor, donanım, estetik, performans vs bütün kriterler veya 1-2 Lt daha az yakıt yakan başka bir araç.

Gökhan Turunç

New member
Nasıl bir güzergahta kullanıyorsunuz aracı? Bu çok önemli. Kendimden örnek vermek gerekirse, kısa mesafeli sürüşlerde araç çok ama çok yakıyor. Ancak evden işe gittiğimde ( Dudullu - Maslak ), köprü trafiğine rağmen sakin bir kullanımda 8.3 lt bandında dolaşıyorum sürekli...

Serkan OĞUZ

New member
Nasıl bir güzergahta kullanıyorsunuz aracı? Bu çok önemli. Kendimden örnek vermek gerekirse, kısa mesafeli sürüşlerde araç çok ama çok yakıyor. Ancak evden işe gittiğimde ( Dudullu - Maslak ), köprü trafiğine rağmen sakin bir kullanımda 8.3 lt bandında dolaşıyorum sürekli...
Kısa mesafeli sürüşler zaten tasarruflu kullanımın baş düşmanıdır.Motorun zaten istediği ısıya gelme süresi içerisinde gerektiğinden fazla yakıt yaktığı için kısa mesafeli sürüşler hep fazla yakıt sarfiyatı ile ortalamada ciddi fark yaratır.

pepe

Active member
aracın dinamiklerini bilip öğrenmek ve aracı tanımak çok önemli yakıt tüketiminde...Ben manuel için konuşuyorum...Yakıt tüketimim 7-7.2'den şu an 6.3'e düştü.

Tek yaptığım aracı dinlemek ve ona göre vites değiştirip, doğru zamanda gaz vermek doğru zamanda gazdan çekmek.

Bizim araçlar 1.ve 2. vitesi katiyen sevmiyorlar...

Mümkün olduğunca en kısa süre bu viteslerde kalmaya çalışın
1750-2000 devirde vites değiştirmek en verimlisi. 5 ve 6. vitesler dışında 2000 deviri geçmek boşuna yakıt sarfiyatı.
Ayağınız gaz pedalının üzerinde sabit hızla gitmektense, biraz gaz verip biraz bırakmak daha verimli geliyor bana.
Seyir halinde aracı boşa almayın bırakın viteste gitsin araba özellikle yokuş aşağı giderken...