ceed alma arefesindeyim :) yardım ve yorumlarınızı bekliyorum

blackeaglee

New member
Merhabalar.

Benim bir araçta aradağım olmazsa olmaz kriterler vardır. 1. tipi olacak. 2. 17 güzel bir jant. 3. cam tavan 4. spor görünüm 5.hızlı olacak ve yakıt yönünden ekonomik olacak. 6. yol tutuş iyi olması lazım olmasa bile yay takmayı düşünüyorum alınca olsada yine takarım görüntüye önem veririm :)

concept plus 128 ps manuel almayı düşünüyorum bu kriterlere göre ne dersiniz. 2013 308 var otomatik. otomatik kullanmayı sevmiyorum. hiç zevk alamıyorum arabayı kullandığımda. Babam daha çok kullanıyor onu. Ben düz ceed düşünüyorum. yaşım 21 genç olduğumdanmıdır hızı sevdiğimden midir bilmiyorum ama araba gaza basınca da gitsin istiyorum :) pejo 115 beygir şuan güzel gidiyor gibi geliyor. 128 e çıkınca daha iyi gelicek ama oda yetmezse chip downpipe gibi düşüncelerim var. :) yorumlarınızı bekliyorum

babıesrar

New member
İbrahim kardeş 1 2 3 4 6 numaralı taleplerin yeni ceedde fazlasıyla var. Lakin 5 numara sıkıntılı. Benim araç at lakin mt kullanan arkadaşlar da aracın ilk hızlanmasının tatminkar olmadığını belirtmekteler. Bu yüzden biçok kişi yazılım attırdı araçlara. Yakıtı ise sen manuel istediğin için sorun yok. Biçok arkadaş memnun. Tabi burda senin aracı ne kadar mesafede kullanacağın da önemli. Kısa mesafede kullanacaksan manuel de olsa usta abilerin dediğine göre cebin yanar. Ha babam sağolsun diyorsan mesele yok zaten:D Git bi bayiye cp donanım, tercih sırama göre siyah,kırmızı,oasis mavi yada sirius griden birini al(Ama Allah aşkına beyaz alma her yer beyaz araba kaynıyor:eek:). Zira dış ve iç tasarımda(koltuklar hariç:() üstüne seksi hb tanımam:cool:

blackeaglee

New member
İbrahim kardeş 1 2 3 4 6 numaralı taleplerin yeni ceedde fazlasıyla var. Lakin 5 numara sıkıntılı. Benim araç at lakin mt kullanan arkadaşlar da aracın ilk hızlanmasının tatminkar olmadığını belirtmekteler. Bu yüzden biçok kişi yazılım attırdı araçlara. Yakıtı ise sen manuel istediğin için sorun yok. Biçok arkadaş memnun. Tabi burda senin aracı ne kadar mesafede kullanacağın da önemli. Kısa mesafede kullanacaksan manuel de olsa usta abilerin dediğine göre cebin yanar. Ha babam sağolsun diyorsan mesele yok zaten:D Git bi bayiye cp donanım, tercih sırama göre siyah,kırmızı,oasis mavi yada sirius griden birini al(Ama Allah aşkına beyaz alma her yer beyaz araba kaynıyor:eek:). Zira dış ve iç tasarımda(koltuklar hariç:() üstüne seksi hb tanımam:cool:
kasa ağır mı geliyor diyeceğim ama millet 1.3 cdti 95 hp astra j ye biniyor bu arabada nasıl bir yavaşlık olacak onu anlamış değilim. Araç kalkış damı yavaş sonra topluyormu gerçek gücünü yoksa garip bir yavaşlık mı var ? yazılımda inş garantiden çıkma gibi bir şey söz konusu olmuyordur. yazılımı aslında son çare olarak düşünüyorum bir çok kişi olumsuz konuşuyor yazılımla alakalı. Benim uzun kısa karışık babam tabikide sağolsun :) ama mazotu kendim koyacağım zaten çalışıyorum normalde 7 gün arabanın üstünde olmayacağım en çok kullanacağım hafta sonu ve bir kaç günde hafta içi olur tahminen çok kısa mesafe kullanmam ortalamada 6-7 lt yi geçeceğimi pek zannetmiyorum

babıesrar

New member
Yok abicim toparlayamama diye bişey yok. Araç max gücünü biraz fazla yüksek devirlerde veriyor. Haliyle ilk kalkış ivmelenmesi süper değil. Lakin bunun başka nedenleri de var. Örneğin boş ağırlığı senin dediğin astradan fazla. Fakat araç kalkışta hemen olmasa da sonra kendine geliyor. Garip bi yavaşlık yok yani. Stock haliyle bile o dizel astraya egzoz dumanını yutturursun. Tabi senin sorularına manuel kullanan arkadaşlar daha sağlıklı cevap verirler. Lakin sen bizi bi yere kadar dinle. Git kendin zorlayarak bi test et. En sağlıklısı bu:)

blackeaglee

New member
Yok abicim toparlayamama diye bişey yok. Araç max gücünü biraz fazla yüksek devirlerde veriyor. Haliyle ilk kalkış ivmelenmesi süper değil. Lakin bunun başka nedenleri de var. Örneğin boş ağırlığı senin dediğin astradan fazla. Fakat araç kalkışta hemen olmasa da sonra kendine geliyor. Garip bi yavaşlık yok yani. Stock haliyle bile o dizel astraya egzoz dumanını yutturursun. Tabi senin sorularına manuel kullanan arkadaşlar daha sağlıklı cevap verirler. Lakin sen bizi bi yere kadar dinle. Git kendin zorlayarak bi test et. En sağlıklısı bu:)
abi manuel test aracı bulamadım hep otomatik anladığım kadarıyla alt devirlerde biraz sıkıntı var bende otomatik pejodan önce düz vardı 1.6 90 onla bile dalga geçiyordum astra j kasa ile. Evet düz kullananlarda yorum yaparsa çok iyi olur.

zeg

New member
ibrahim tam olarak doğru adresi bulmuşssun saydığın özellikler ceed'i tarif ediyor.araba ben burdayım diye sana göz kırpmış. hadi bakalım hayırlı olsun şimdiden güle güle kullan

bamtrans

New member
araç manuelde otomatikden daha iyi topukladıgını artı olarak ben söyleyim ki zira yine de kalkışda azda olsa kısa kalıyor sorun yapmazsan ki pejo opel kullandıysan sorun kesin yapmazsın süper dersin sonradan buda yetmez... limitleri zorlamanın anlamı yok. ben şimdiye kadar sorunsuz kullandım ..sana şimdiden hayırlı olsun saydıkların hepsi mevcut arabada..

blackeaglee

New member
verdiğiniz bilgiler için çok saolun :) şuan anladığım kadarıyla herkes arabadan memnun ve en sorunsuz araba. Kronik olarak sadece fren sıkıntısı var oda yazılım güncelleme ile çözülmüş sanırım ????

berkan1981

New member
Ynt: ceed alma arefesindeyim :) yardım ve yorumlarınızı bekliyorum

Merhabalar.

Benim bir araçta aradağım olmazsa olmaz kriterler vardır. 1. tipi olacak. 2. 17 güzel bir jant. 3. cam tavan 4. spor görünüm 5.hızlı olacak ve yakıt yönünden ekonomik olacak. 6. yol tutuş iyi olması lazım olmasa bile yay takmayı düşünüyorum alınca olsada yine takarım görüntüye önem veririm :)

concept plus 128 ps manuel almayı düşünüyorum bu kriterlere göre ne dersiniz. 2013 308 var otomatik. otomatik kullanmayı sevmiyorum. hiç zevk alamıyorum arabayı kullandığımda. Babam daha çok kullanıyor onu. Ben düz ceed düşünüyorum. yaşım 21 genç olduğumdanmıdır hızı sevdiğimden midir bilmiyorum ama araba gaza basınca da gitsin istiyorum :) pejo 115 beygir şuan güzel gidiyor gibi geliyor. 128 e çıkınca daha iyi gelicek ama oda yetmezse chip downpipe gibi düşüncelerim var. :) yorumlarınızı bekliyorum
Kardesim dogru adresde oldugun aşikar şimdi bende hem manuel hem otomotik var manuel hem yakıt bakımından hemde performans bakımından otomatikten çok çok üstün benim araç isiklarda kafa kafa oldugum araçların alayindan boy boy önce kalkıyor yakita gelince 65 litre mazotla şehir içi normal kullanimda 1000km yol yapıyor sehir dışında ise 1300km buluyor ortalama hizin 110 km ile şimdi karar senin
Umarım yardımcı olmusumdur.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

vlknylmz

New member
Cevap: Ynt: ceed alma arefesindeyim :) yardım ve yorumlarınızı bekliyorum

Kardesim dogru adresde oldugun aşikar şimdi bende hem manuel hem otomotik var manuel hem yakıt bakımından hemde performans bakımından otomatikten çok çok üstün benim araç isiklarda kafa kafa oldugum araçların alayindan boy boy önce kalkıyor yakita gelince 65 litre mazotla şehir içi normal kullanimda 1000km yol yapıyor sehir dışında ise 1300km buluyor ortalama hizin 110 km ile şimdi karar senin

Otomatikte şehir içi 1000 km yapıyor mu ya ?

vlknylmz

New member

He dedim ne diyo :D

babıesrar

New member

Abi sende ikisi de var. Daha net görmüşsündür ama stock halde manuelin otomatikten performans olarak ÇOK ÇOK üstün olduğundan emin değilim. resmi sitede Kia Türkiye – KIA The Power to Surprise 0-100de 0.8lik bi fark verilmiş maxta da 7 km fark var. Yakıtta kesinlikle şehir içinde özellikle çok fark var ama performans o kadar değil sanki. Tabi stock olanlar için diyorum bunu.

berkan1981

New member
Fatih ona bakarsan yakitta fabrika degerlerinin cok cok ustunde ben kullandigim icin o yorumu yaptim manuel kullansaydin anlardin aradaki farki

blackeaglee

New member
ben 6r pejo kullandığım için tahmin edebiliyorum 3 aşşa 5 yukarı otomatikte ilk kalkışlarda vites geçişlerinde düz gibi olmuyor 115 hp olmasına rağmen

Serkan OĞUZ

New member
Aracı 2 gündür kullanıyorum gerçekten aldığıma pişman oldum diyecek aman aman bir eksi şimdilik çıkmadı hatta her geçen dakika çok daha fazla ısınmaya ve sevmeye başladım. Sadece arkadaşların dediği gibi performans ve ivmelenme konusunda şahsım adına ağır ve yakıt ortalamanın biraz üstüne. Yıllarca otomatik araç kullandım, tabii ki genelde otomatik hem yakıt hemde ivmelenme konusunda biraz daha zayıf ama yazılım bu işi fazlasıyla halleder diye düşünüyorum. Son kullandığım aracım Rio ile stok bir ceed a/t nin üstünden çok rahat atlarım. Ama herşeyin bir arada olduğu bu rakamlara alınacak tartışmasız en güzel araç ceed diyebilirim. Sizin için şimdiden hayırlısı olsun.