ceed 2014 dizel otomatik hakkında sorularım

Omer

New member
Merhabalar,

Yeni üye oldum 2 hafta önce başlıktaki aracı satın aldım 37 bin km de daha.

Aracın ön koltuktan gıcırtı geliyordu, serviste ücretsiz yaptırdım ve o arada fren yazılımı varmış onu yüklettim, ancak tahminimce bu yazılım yuklemesi ardından, tam otomatik olmasına rağmen şanzuman geçişlerinde, özellikle yükseltmelerde yarı otomatik bir araç gibi sarsıntı yapmaya basladı. Tabi yarı otomatikler gibi asla degil ama yağ gibi akıp gitmiyor şanzuman her seferinde ufak yığılma yapıyor..

Bir diğer sorumda 60 km den sonra 100 km hızlara kadar uğultu sesi geliyo sonra azalıyor, teker bilyalarından mıdır? Yaşayan var mı bu tarz bir sorun?

Son düzenleme:

turkeril

New member
Merhabalar,

Yeni üye oldum 2 hafta önce başlıktaki aracı satın aldım 37 bin km de daha.

Aracın ön koltuktan gıcırtı geliyordu, serviste ücretsiz yaptırdım ve o arada fren yazılımı varmış onu yüklettim, ancak tahminimce bu yazılım yuklemesi ardından, tam otomatik olmasına rağmen şanzuman geçişlerinde, özellikle yükseltmelerde yarı otomatik bir araç gibi sarsıntı yapmaya basladı. Tabi yarı otomatikler gibi asla degil ama yağ gibi akıp gitmiyor şanzuman her seferinde ufak yığılma yapıyor..

Bir diğer sorumda 60 km den sonra 100 km hızlara kadar uğultu sesi geliyo sonra azalıyor, teker bilyalarından mıdır? Yaşayan var mı bu tarz bir sorun?
Sadece uğultu için bir tahminim var, araçlarımız alttan yol sesi alıyor. 100'e kadar daha bariz duyuluyor olabilir. Sonrasında diğer sesler onu bastırıyordur. Lastikleriniz orjinal lastikler ise zaten değişim zamanı gelmiş. Daha yumuşak bir lastik alırsanız ses azalabilir.

Omer

New member
Teşekkür hocam, olablir tabi lastikle ilgili de, ben bilyalardan diye tahmin ediyorum, servise fırsat bulursam götürücem sonucu buradan da yazarım.