Bayiden sifir araç alirken dikkat edilmesi gerekenler

zeg

New member
Herkese merhaba çok yakında benim yakışıklıyı alacağım teslim süreci yaklaşıyor.acaba aracı alırken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir?
Aracınızı alırken unuttuğunuz,keşke şunu da yapsaydım dediğiniz şeyler varmıydı?
yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.

Tesla

New member
Ben araçlar birlikte orjinal halı paspas (hepsinde standart), Orjinal havuzlu kauçuk paspas, Büyük Kia yazılı trafik seti, yangın söndürücü, 2-3 anahtarlık, arka park sensörü aldım bayiden. Kauçuk paspas tam olarak mükemmel. Piyasada bulmak hem zor hem de çok çok pahalı. Eğer havuzlu orjinal kauçuk paspası bayiden alabilirseniz çok işinize yarar. Motor, kaput, boya, kılıf koruma vb yaptırmadım. Keşke şunu da alsaydım diyeceğim birşey olmadı.

Bayiden çıkar çıkmaz Hankook lastikleri Goodyear Efficiencygrip Performans serisiyle değiştirdim. Lastikçiden çıkıp bir galeriye gittim ve boya kontrol cihazıyla aracın her yerini karış karış kontrol ettirdim. Boya, onarım, cila vb var mı diye, tertemiz çıktı. Sağolsun galerici para talep etmedi bu iş için. Galeriden sıfır araç alıp satarken boyalı olduğunu öğrenenler oluyor ne yazık ki. Tedbirli olmakta fayda var.

babıesrar

New member
Orjinal havuzlu kauçuk paspas. Kauçuk paspas tam olarak mükemmel. Piyasada bulmak hem zor hem de çok çok pahalı. Eğer havuzlu orjinal kauçuk paspası bayiden alabilirseniz çok işinize yarar.
Teoman bayilerde var mı orjianal kauçuk? Kaça aldın acaba?

zeg

New member
teşekkür ederim teoman bey.bende boya ölçümünü yaptıracagım servisten cıkar cıkmaz.cok iyi yapmıssınız.bagaj havuzunu zaten hediye alcgm,ne koparabilirsem artık

omurkadir

New member
teslim edene bahşiş ver ;) hayırlı olsun

Tesla

New member
Bagaj havuzunu Denizli YPS plastikten paramla aldım ama araç içi havuzlu kauçuk paspası bayiden ücretsiz aldım. Aslında vermiyorlardı. Hyundai i30 alsam veriyorlar, müşteri memnuniyeti bakımından talep ediyorum deyince sağolsun satıcı arkadaş Servisin ağzından girdi burnundan çıktı, kopardı.

Bu arada aracı bayiden çıkarmadan servis elemanlarına Philips Xtreme vision ampulleri taktırdım. Çıkanları yedek olarak bagaja koydum. Xtremevision ampuller bariz daha iyi aydınlatıyor. tavsiye ederim.

Servisteki arkadaşlara ve yıkamacıya bahşiş verdim, dua ettiler sağolsunlar. Siz de dua alın, zarar etmezsiniz. :)

zeg

New member
teoman hocam Kısalar H7, uzunlar H1, parklar dipsiz ampul, sisler H27/2.diye söylemiştin..Far ışığı şu insanı kör eden beyaz ışıklardan değil değilmi?
bende yapabilirim bu değişikliği arabanın görüntüsünü çok etkiliyormus cok güzel oluyormus.
farları değiştikten sonra herhangi bir sıkıntı felan yaşadınızmı hocam yağmurda felan görüşü etkilemiyor değilmi.

Snaan

New member
Ynt: Bayiden sifir araç alirken dikkat edilmesi gerekenler

Teoman bayilerde var mı orjianal kauçuk? Kaça aldın acaba?
Ben Gulal bayiinden 46tlye aldim

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tesla

New member
46 liraya havuzlu paspas resmen bedava. Bagaj havuzu bile o fiyat. iyi almışsınız.

Far ampulleri Osram'ın sitesinden bakarak yazmıştım. Şimdi kullanma kılavuzundan bakıyorum: Kısa H7, Uzun H7, Viraj ampulü H7, Gündüz farı P21.

Yani tüm ampuller H7. H7 ampul kullandıktan sonra hiçbir sorun yaşamazsınız. Ben Philips Xtremevision'dan çok memnunum. Yağmur, sis vs daha iyi görüş veriyor. Tavsiye ederim. Zaten servis takmadan önce baktı ampullere uygun dedi. Crystalvision mı ne var bir de. Onlar fazla beyaz ve parlak. Kullanmadığım için yorum yapamam.

zeg

New member
teoman bey çok teşekkür ederim saolun büyük bir ihtimalle bende bu ampulleri değiştirecegim

Snaan

New member
Bagaj havuzu o fiyatlara varsa ben de isterim. Onceden Ercan abiden 50 liraya aliyoduk simdi servis 110 tl fiyat verdi bana.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CeedTR

New member
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin inşAllah.
Aracanızı alır almaz aldığınız bayinin servisinde boya kontrolü yaptırıp servis raporu alın bence. dışarda yaptırdığınzda sürprizle karşılaşmanız durumunda servisin yada bayinini
eline fırsat vermemiş olursunuz. bunun haricinde güle güle kullanın.naçizane fikrimdir.

Tesla

New member
Zaten araç tesliminde pdi raporu veriliyor hasar boya yoktur falan diye. Ama ne olur ne olmaz kontrol ettirmek lazım.

Bagaj havuzunu forumdaki arkadaş satmıyormuş artık. YPS Plastikten aldım ben. Fabrikasına gittim, bnim memleket Denizli'de. Ben beklerken kalıptan basıp verdiler sıcak sıcak. Resimleri şurda: http://www.ceedclubtr.com/forum/yeni-kia-ceed-2012-57/bagaj-havuzu-ariyorum-2308/sayfa2.html

74 liraya satılıyor, bagaja milimetrik uyuyor ve sıfır koku var. Kimi desenini beğenmemiş ama bence güzel ve Ceed yazmasını da seviyorum.

zeg

New member
dostlar perşembe yada cuma arabayı teslim alıyorum hepinize teşekkür ederim

ahmymn

New member
İyi günlerde kazasız belasız sürüşler dilerim

zeg

New member
dostlar sonunda aracıma kavuştum o kadar harika ki insanın üzerinden inesi gelmiyor bu saatte msj atmamın sebebi de kendisi.Allah herkese güzel günlerde kullanmayı nasib eylesin