baskı-balata değişimi

cesurs

Yasaklı Üye
merhaba arkadaşlar,
bugün kia özdemirler de baskı balata debriyaj seti değişikliğine gittim. bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirler mi ? baskı balata değişimi sonrası ön düzen ayarı yapılır mı yapılmalı mı ? servisten sonra direksiyonda gözle görülür vibrasyon olmasa da ince şekilde var. tekrar servise gideceğim muhakkak da bu konuda bilgilenmek istedim.

Son düzenleme:

alicanım

Member
baskı balata değişimi fiyat olarak ne kadar tuttu?belirtirseniz memnun olurum.teşekkürler

Gear

New member
Baskı balata degişiminin dreksyonla alakası yoktur vites geçişlerinde ve debriyajda farklar olur ek olarak kavramasında benim arabada yazılım oldugundan erken bitti 2 ciyide sıyırmaya başladı 10bin km lik ömrü kaldı dikkatli kullanırsam

cesurs

Yasaklı Üye
Baskı balata degişiminin dreksyonla alakası yoktur vites geçişlerinde ve debriyajda farklar olur ek olarak kavramasında benim arabada yazılım oldugundan erken bitti 2 ciyide sıyırmaya başladı 10bin km lik ömrü kaldı dikkatli kullanırsam
bazı forumlarda okudum şanzıman inerken rot kollarının söküldüğünü ve bu nedenle de rot balans ayarının yapılması gerektiği yazıyordu. ben rot kollarının söküldüğünü düşünmüyorum oyüzden araştırmak istedim.

Gear

New member
Bende öyle birşey olmadı açıkcası

cesurs

Yasaklı Üye
Anlaşılan pazartesi servisle yapılan işlemler hakkında detaylı bilgi alacağım ve gerekirse ön düzen ayarı isteyeceğim. Aracı servisten sonra yüksek hızlarda test etme şansı olmuyor malesef. Otoyolda test fırsatı buluyorum 130-140 km/h aralığında dediğim gibi çok hafif bir titreme yapmaya başladı.

slhyldz

New member
O zaman balansınız bozuktur. Titreme, heleki 120 km den sonraki hızlarda balanstan oluyor.
Sevis öncesi böyle bir sıkıntı yoksa, lastik değişimi vs. yatırdınızmı? Biraz ilginç olmuş.

cesurs

Yasaklı Üye
Lastik değişimi yaptırmadım. En son balans ayarım geçen ay yapılmıştı.90bin bakımda istemiştim 120-130 km/h da titreme elimi titreticek kadar fazlaydı. Şu an ki ona göre çok çok az ama bi 100 le gittiğim gibi hissetmiyorum direksiyonu.

cesurs

Yasaklı Üye
Servisle bugün ki görüşmemizde baskı balata değişimi sırasında balans ayarının bozulmuş olabileceğini belirttiler. Lastiklerini sökerken işaretleyip söktüklerini ama yine de tekrar bir kontrol edebileceklerini söylediler.