Ergin bey 15.000km bakımında benim ön balatalar daha idare eder demişlerdi ama arkalar en fazla 4000-5000km anca dayanır denildi. Bende 20.000km'de hepsini sıfırladım.30.000km'ye kadar dayanır mı bakmak lazım ama benimki gibiyse önleri belki ama arkalar mümkün değil dayanmaz bu sefer diske hasar açılır masraf iyice büyür.Dikkat edin bence, zaten dikkatli şekilde bakarsanız balatanın üzerindeki etli kısmın ne kadar kaldığını görebilirsiniz.Benim Cee'd'in balataları henüz değişmedi, 15.000 bakımında henüz gerek yok demişlerdi. Yazılanlar anladığım kadarıyla 30.000 bakımına hazırlıklı olmalıyız.
Son servise gittiğimde bende özellilkle balatanın etli kısmanına baktığımda hem ön hem arkada belirgin bir erime yoktu, sanırım bu birazda kullanım şekli ve gidilen güzergah ile ilgili.Ergin bey 15.000km bakımında benim ön balatalar daha idare eder demişlerdi ama arkalar en fazla 4000-5000km anca dayanır denildi. Bende 20.000km'de hepsini sıfırladım.30.000km'ye kadar dayanır mı bakmak lazım ama benimki gibiyse önleri belki ama arkalar mümkün değil dayanmaz bu sefer diske hasar açılır masraf iyice büyür.Dikkat edin bence, zaten dikkatli şekilde bakarsanız balatanın üzerindeki etli kısmın ne kadar kaldığını görebilirsiniz.
Tabi o etkenlerde muhakkak etkiliyordur ama benim freni çok kullanan bir sürüş tarzım yok genelde sakin gidiyorum.Ancak şöyle bir durum var ben aracı 2.el düşük km'de aldım belki benden önceki sahibi freni biraz cömert kullanmış olabilir.Asıl denemeyi 20.000km'de takmış olduğum balatalar ile yapacağım km'de göreceğim.Bittiğinde muhakkak bilgi paylaşımı yapacağım.Anlattıklarınıza göre sizinkiler sanırım 30.000km çıkartacak gibiSon servise gittiğimde bende özellilkle balatanın etli kısmanına baktığımda hem ön hem arkada belirgin bir erime yoktu, sanırım bu birazda kullanım şekli ve gidilen güzergah ile ilgili.
Berkancım otomatik olmasınında etkisi muhakkak vardır ancak ben yıllarca otomatik araç kullandım.Şu anda babamda hala otomatik araç kullanıyor bunca zamandır arka balatanın hiçbir şekilde bu kadar erken bittiğini özelliklede hiçbir zaman önlerden önce değiştiğini görmedim.Valla Esp'den başka bir sebep bulamıyorum varsada kronik sorun diye adlandıracağımSerkan abi arkanın daha once bitmesinin tek nedeni otomatik vitesi olusundan kaynaklı. atıyorm ışıklarda D'de durdugunuz zaman bile araçta kendini ileri itme istedi oldugundan frenle bunu engelliyorsunuz buda tabi asındırıyor ince ince. bende sasırmıstım arkadasımın c serisinde ilk 13bin km'de arka balata bitik diye uyarı verdiginde, sebep olarak bunu soylediler .