balata problemi

udonmez

New member
Arkadaslar aracim 40000 de 3.defa arka balata degisecek. On arka toplam balatalara 450 tl istiyorlar. Bu nedir boyle. Servis disinda degistiren var mi? Fikri olan var mi? Teşekkürler.

Berkan

New member
takıldığın kısım balatanın bitmesimi, fiyatımı.

-eğer fiyatıysa 4 balata sökmesi takması vs. 450 tl gayet normal. kücümsemiyorm ama sahin dogan degilki bur 30 40 liraya olsun balatası.

-cabuk bitmesiyse evet servislerde kabul ediyor zaten. cogu yeni araçta boyle 10-15 binde bitebiliyor özellikle kullanımla alakalı . kiaya has bir durum değil mercedes bmw audi dede görebilirsiniz.
ben 15 bin bakımına 1 ay once girdim değişmedi mesela 30bin rahat gorursunuz dediler ama eski kasa i30 55binde 3 kere değişti :)

Serkan OĞUZ

New member
Balatayı serviste asla değiştirmem gerekte yok.Zamanında balata sektöründe çalıştığım için çevremde bu konuda kesinlikle bu araçlar için Kore malı Hı-Q önerdi.Kendisi farklı bir marka araç kullanmasına rağmen bu balatayı kullandığını belirtti.Bu markaya gelinceye kadar bir yığın kaliteli balata markası dedim güldü.Beni biliyorsun 40 yıldır bu işi yapıyorum sen sordun ben önerdim deyince ve hiç düşünmediğim bu markayı ön arka komple 145TL'ye aldım aslan gibide çıktı.Ne bir ötme, ne bir şişme hiçbir sorun yaşamadım şu ana kadar. Hissettiğim kadarıyla biraz yumuşak bir balata ama olsun sert olup diske zarar vermektense 5000km erken bitsin.145TL çok tatminkar bir fiyat ve o fiyata böyle performans bence abuk subuk rakamlar vermekten daha mantıklı.İşi bilen usta 1 saatte bitirir hepsini, 50tl o alsa toplam 200tl'ye halledersin hepsini.

sinan1

New member
Serkan OĞUZ arkadaş, bu balatayı tam numarasıyla bildirebilir misiniz? Nereden alalım? Bir de nerede değişim yapılabilir? Ceed lerin hepsinde aynı mı olur balata? yanlış olmaması için neye dikkat etmeliyiz?

dvc_06

New member
Selam bence balata için ortala her 13.000 km de 450.00 TL çok fazla, yan sanayi takılmasının çok dezavantaj getireceğini düşünmüyorum. Takılmış olan balatanın orjinal ya da fason olup olmadığına servis dikkat dahi etmeyecektir. Balata da garanti ne olabilir ki en fazla diskler çizilmiş derler o da orjinal parça ile de çizilse garantiden değişeceğini zannetmiyorum. Max 200.00 TL gibi bi rakamla dışarıda halledebileceğinizi tahmin ediyorum. Ayrıca Hyundai i30 lar ile aynı bantta üretilen bir araç olduğu için Hyundai İ30 balata olarak da araştırabilirsiniz. Hyundai yetkili servislerinin parça olarak verdiği fiyat da KİA ile aynı.

sinan1

New member
45bin km oldu. balata hala bitmemiş. 5bin km daha idare edermiş. galiba frene sevgiyle basıyorum ondan olsa gerek. gerçekten kırmızı ışığı görünce boş yolda çook uzaktan boşa alıyorum. belki yeşil yanana kadar oraya varırım diye düşünüyorum. bazen denk geliyor. zaten gelmese de araç çok yavaşladığı için, frene hafifçe dokunmuş oluyorum. bulunduğum şehir ufak yer pek trafik olmuyor. bunun etkisi de olabilir.

dellobaltino

New member
hi-q taktırıp sorun yaşayan birinin yazısını okudum internette yani birisi iyi diyo birisi berbat diyo insanın da kafası karısıyo

yalcin

New member
bizim araçların balataları kafadan 30bin gidiyor diye düşünüyorum normal sakin kullanımda tabi, misal 35bin araç henüz balatalarda sıkıntı yaşamadım..ama yakındır:D

Serkan OĞUZ

New member
Ben pagid gibi markanın dünyaya kendini her şekilde ispatlamış ve Bmw, Mercedes, Audi gibi markalara direk balata yapan ve hiçbir marketten temin edemeyeceğiniz sağlam bir üründen bile şikayet eden insanları gördüm.Burda ne kadar konuşsakta anlatsakta herşey bir yere kadar.Diskin iyi değildir çok kaliteli dediğin marka balatayı takar verim alamazsın kabahat balatanın başına patlar.Balata çok kötüdür ama ötmez iyi sanarsın ama diskin anasını beller vs vs. Takalı 6500KM oldu maşallah ne ötme, ne tutmama gibi sorun yaşamadım.Sadece üst düzey performans kullanmadım.Aşırı zorlamalarda nasıl tepki verir birşey diyemem.Zaten o şekilde araç kullanan varsa en iyisi bile zor dayanır.Diskleri ara ara kontrol ediyorum sıkıntı yok.Böyle devam ederse istediği kadar kısa sürede bitsin gider yine değiştiririm.Sinan bey balatanın faturasını gider gösterdiğim için muhasebecime verdim elimde hiçbir done yok.Alırkende zaten balatanın kendisini götürdüm gösterdim o şekilde aldım. Tüm Ceedler aynı mı kullanır ona emin değilim. Siz dediğim gibi üstünden çıkanları götürün gösterin. Değişim olayı çok basit zaten alet takımım olsa kendim bile çok rahat değiştiririm.İyi bir usta patır kütük hemen halleder.

Çaça

New member
2013 proceed kullanıyorum 15 bin bakımında arka balataları değiştirdiler ... 15 bin de balata değiştirmek normalmi dedim hemde sadece arka balata bitecekse on balata daha önce bitmesi lazım fikrimce ... bişiler anlattı şöle şöle balata kullanıyoz normal dedi verimli bir bilgi alamadım servisten yani ... ön balatalar 10 bin daha gider dedi ama ses gelirse getir bakarız dedi ..

Serkan OĞUZ

New member
Bu konuyla ilgili servisten bende çok net cevap alamadım ancak daha önceki konularda Esp sistemi aracı dengede tutmak adına kendi kendine frene müdahale ettiği için arkalar daha çabuk bitiyor şeklinde bir düşüncem vardı servise sorduğumda büyük ihtimalle bu sebepten olduğunu söylediler.Çünkü başka ihtimal olamaz,eskiden bu tarz elektronik donanımlar fazla yoktu ve yük ilk etapta ön kısıma bindiği için genelde 2 ön balata sonrası 1 takım arka balata değiştirirdim hatta bazen 3 ön bir arka olduğu bile olmuştur.Fazla sıkıyor desek o da mümkün değil çünkü yapısal olarak fren tutuş oranlaması %60 ön %40 arka şeklinde olur.Buna rağmen arka balatalar bitiyorsa başka sebep olması mümkün değil.

ERGIN

New member
Benim Cee'd'in balataları henüz değişmedi, 15.000 bakımında henüz gerek yok demişlerdi. Yazılanlar anladığım kadarıyla 30.000 bakımına hazırlıklı olmalıyız.

Serkan OĞUZ

New member
Benim Cee'd'in balataları henüz değişmedi, 15.000 bakımında henüz gerek yok demişlerdi. Yazılanlar anladığım kadarıyla 30.000 bakımına hazırlıklı olmalıyız.
Ergin bey 15.000km bakımında benim ön balatalar daha idare eder demişlerdi ama arkalar en fazla 4000-5000km anca dayanır denildi. Bende 20.000km'de hepsini sıfırladım.30.000km'ye kadar dayanır mı bakmak lazım ama benimki gibiyse önleri belki ama arkalar mümkün değil dayanmaz bu sefer diske hasar açılır masraf iyice büyür.Dikkat edin bence, zaten dikkatli şekilde bakarsanız balatanın üzerindeki etli kısmın ne kadar kaldığını görebilirsiniz.

ERGIN

New member
Ergin bey 15.000km bakımında benim ön balatalar daha idare eder demişlerdi ama arkalar en fazla 4000-5000km anca dayanır denildi. Bende 20.000km'de hepsini sıfırladım.30.000km'ye kadar dayanır mı bakmak lazım ama benimki gibiyse önleri belki ama arkalar mümkün değil dayanmaz bu sefer diske hasar açılır masraf iyice büyür.Dikkat edin bence, zaten dikkatli şekilde bakarsanız balatanın üzerindeki etli kısmın ne kadar kaldığını görebilirsiniz.
Son servise gittiğimde bende özellilkle balatanın etli kısmanına baktığımda hem ön hem arkada belirgin bir erime yoktu, sanırım bu birazda kullanım şekli ve gidilen güzergah ile ilgili.

Serkan OĞUZ

New member
Son servise gittiğimde bende özellilkle balatanın etli kısmanına baktığımda hem ön hem arkada belirgin bir erime yoktu, sanırım bu birazda kullanım şekli ve gidilen güzergah ile ilgili.
Tabi o etkenlerde muhakkak etkiliyordur ama benim freni çok kullanan bir sürüş tarzım yok genelde sakin gidiyorum.Ancak şöyle bir durum var ben aracı 2.el düşük km'de aldım belki benden önceki sahibi freni biraz cömert kullanmış olabilir.Asıl denemeyi 20.000km'de takmış olduğum balatalar ile yapacağım km'de göreceğim.Bittiğinde muhakkak bilgi paylaşımı yapacağım.Anlattıklarınıza göre sizinkiler sanırım 30.000km çıkartacak gibi:)Aman geç bitsinde maliyetten bir süre daha uzak dursun.

ERGIN

New member
Aslında balata bitirse pek fazla takmam çünkü aracımdan o kadar memnunum ki, bu da bedeli olsun derim. :)

Serkan OĞUZ

New member
Tabii ki orası öyle:)Araçtan aldığım keyif ve haz için değer ancak 3 kuruşluk basit bir balata içinde nerdeyse toplam 500TL'ye yakın bir ücret vermekte keyfimi kaçırır açıkçası:)

Berkan

New member
Serkan abi arkanın daha once bitmesinin tek nedeni otomatik vitesi olusundan kaynaklı. atıyorm ışıklarda D'de durdugunuz zaman bile araçta kendini ileri itme istedi oldugundan frenle bunu engelliyorsunuz buda tabi asındırıyor ince ince. bende sasırmıstım arkadasımın c serisinde ilk 13bin km'de arka balata bitik diye uyarı verdiginde, sebep olarak bunu soylediler .

Serkan OĞUZ

New member
Serkan abi arkanın daha once bitmesinin tek nedeni otomatik vitesi olusundan kaynaklı. atıyorm ışıklarda D'de durdugunuz zaman bile araçta kendini ileri itme istedi oldugundan frenle bunu engelliyorsunuz buda tabi asındırıyor ince ince. bende sasırmıstım arkadasımın c serisinde ilk 13bin km'de arka balata bitik diye uyarı verdiginde, sebep olarak bunu soylediler .
Berkancım otomatik olmasınında etkisi muhakkak vardır ancak ben yıllarca otomatik araç kullandım.Şu anda babamda hala otomatik araç kullanıyor bunca zamandır arka balatanın hiçbir şekilde bu kadar erken bittiğini özelliklede hiçbir zaman önlerden önce değiştiğini görmedim.Valla Esp'den başka bir sebep bulamıyorum varsada kronik sorun diye adlandıracağım:)Neyse yeni balatalar ile ne olacak bekleyip göreceğim.