Astra J 1.3 CDTI 95 BG HB hakkında

Gökhan Turunç

New member
Arkadaşlar merhaba,
Kafamı şuan yeni kasa Cee'd ( Concept ve Concept Plus ) ve Astra J 1.3 CDTI ( Ecoflex Enjoy, Sport, Ecoflex Sport ) kurcalıyor :)
Sürekli ikisi arasında gidip geliyorum. Cee'd için tam otomatik, Astra için düz vites düşünüyorum. Daha önce Astra'yı hiç kullanmadım. Nasıl bir araç bilmiyorum açıkcası. Yakıt tüketimi ve performans verilerine de hakim değilim. Eğer kararım radikal bir şekilde değişmez ise 2-3 ay içerisinde bu iki araçtan birisine terfii edebilirim. Daha önce J kasa Astra kullanmış olanınız var mı? Günlük 50 km yol yapıyorum. Ortalama hızım ise 25 km/h civarında oluyor. Ayrıca ayda en az 1500 km yol yapıyorum.

Berkan

New member
1.3 multijet motorun yakıtı dısında cekebilecek hiç birşeyi yok astrada(cosmo yada bir altı olan sport değil ise).95 hp 1.3 motor o kasada at şeyinde kelebek gibi kalıyor 2000 devir öncesi kimsecikler yok motorda 2000 e gelince tekme yemiş gibi kendi çapında gitmeye calısıyor.

ben concepti alırken astra enjoy plus(degişmiştir belki paketin adı) 1.3 95lik mercek farı bile olmayan boş kıvamdaki paketi 58.500 dü.

inimicus

New member
opelsizasla.com adlı foruma bir bakın bir sürü bilgi var orada. Temel olarak benim takip ettiğim kadarıyla motor yetersiz kalıyor ama tüketim olarak oldukça düşük. Bir de birkaç konuda o modelde manuel şanzımanın sorun çıkarttığını okudum. Donanım olarak da en az sport almakta fayda var Berkan'ın dediği gibi.

Ahmet_Ugurlu

New member
Ben 1.3 cdti enjoy astra kullandım 1.5 yıl ama hiç memnun kalmadım ilk defa aldığıma pişman olduğum bşr araba. Arabanın motoru araca yetmiyor kalklarken çok zorlanıyor hele yazın klima açıkken mutlaka stop ediyor. Araba 6 ileri düz vites aracın 1-3-6. Vitesleri ölü mutlaka aracı devirden düşürüyor bence astra alacaksanız yeni motor 1.6 cdti 136 beygir olanı alın derim yeni mptorlar iyi ama 1.3 motoru adeta felaket.

Ahmet_Ugurlu

New member
Bu arada söylemeyi unuttum araç 110 u çok zor buluyor. Motoru 80-90 la gitmek için ideal ama fazla hızlanamazsınız. 1.3 olduğu için az yakıyor ama motoru hiç bi işe yaramıyor. Araç içinde 4 yetişkin varsa yokuşta durursanız kalkmanız zor olacaktır. Yazında klima açmamanızı öneririm.

43YD620

New member
1.3 opel astranın "klima açıkken kırmızı ışıklarda sürekli stop ettiğine şahit oldum.

unalks

New member
aracımı almadan önce ne listeler yapmıştım skoda opel ford seat kia hyundai internette o kadar video izledim o kadar yorum okdumki en son leon ve ceed arasında kaldım tercihimi cee'den yana yaptım. hiçte pişman değilim. söylediğin modelle alakalı millet çok isyan ediyordu aman diyim telefon değilki kolayca değiştiresin :)

Serkan OĞUZ

New member
Astra yakıt açısından oldukça az yakan bir araç en azından Ceed otomatikten daha az yakıyor. Hem 1.3 motor olması hemde yanlış hatırlamıyorsam 90hp olması açısından performansı bence tatmin edici değil.Ancak ayda en az 1500km yol yapıyorum diyorsunuz bu koşulda yakıt sarfiyatı ilk etapta en önemli unsur diyorsanız Astra daha mantıklı görünüyor ama aman aman gitmiyor ve Ceed genel anlamda herşeyi ile daha tatmin edici bir araç bana göre.

c@n

Super Moderator
Motoru haricinde guzel bir secim.. Yeni 1.6 dizel motorlusunu alabilirsin bence, ama 1.3 asla...

Gökhan Turunç

New member
1.3 multijet motorun yakıtı dısında cekebilecek hiç birşeyi yok astrada(cosmo yada bir altı olan sport değil ise).95 hp 1.3 motor o kasada at şeyinde kelebek gibi kalıyor 2000 devir öncesi kimsecikler yok motorda 2000 e gelince tekme yemiş gibi kendi çapında gitmeye calısıyor.

ben concepti alırken astra enjoy plus(degişmiştir belki paketin adı) 1.3 95lik mercek farı bile olmayan boş kıvamdaki paketi 58.500 dü.
Chip tunning işe yarar mı acaba?

Gökhan Turunç

New member
Ben 1.3 cdti enjoy astra kullandım 1.5 yıl ama hiç memnun kalmadım ilk defa aldığıma pişman olduğum bşr araba. Arabanın motoru araca yetmiyor kalklarken çok zorlanıyor hele yazın klima açıkken mutlaka stop ediyor. Araba 6 ileri düz vites aracın 1-3-6. Vitesleri ölü mutlaka aracı devirden düşürüyor bence astra alacaksanız yeni motor 1.6 cdti 136 beygir olanı alın derim yeni mptorlar iyi ama 1.3 motoru adeta felaket.
H kasada 6 ileri vitesin dezavantajı var diye okumuştum; demek ki doğruymuş. Sanırım bundan dolayı J kasada 5 ileri kullandılar. Belki 5 ileride bu tarz sorunlar yoktur.

Gökhan Turunç

New member
Astra yakıt açısından oldukça az yakan bir araç en azından Ceed otomatikten daha az yakıyor. Hem 1.3 motor olması hemde yanlış hatırlamıyorsam 90hp olması açısından performansı bence tatmin edici değil.Ancak ayda en az 1500km yol yapıyorum diyorsunuz bu koşulda yakıt sarfiyatı ilk etapta en önemli unsur diyorsanız Astra daha mantıklı görünüyor ama aman aman gitmiyor ve Ceed genel anlamda herşeyi ile daha tatmin edici bir araç bana göre.
Şuan 4 ileri dizel otomatik Cee'd kullanıyorum. Kilometrede 0.31 kuruş yakıyor. Astra J 1.3 CDTI 0.25 kuruş yaksa ve ayda ortalama 1800 km yol yapsam aylık 100 TL fark olacak gibi; eğer yanlış hesap yapmadıysam. Aylık 100 lira için otomatik keyfinden vazgeçmek mantıklı mı kararsız kaldım açıkcası.

Berkan

New member
Gökhan yazılımla kendine gelir illakide sonucta yine 1.3.

yerinde olsam gözünü karartıysan manuel 1.3 astra alacagına, manuel ceed alsan yazılımla falan ugrasmazsın ayagının altındada güç olur.

söyle örnek veriyim 700 km zerre kasmadan gidiyorum çok azcık 2-3 gün kasıyım hemen 730 lara cıkıyor tamamen şehir içi 13x2 km git gel iş gezmemnle günlük 50yi bulan halimle.buarada depoma giren mazot 44-46 litre arasında pompa attıktan sonra hiç koydurmam. şuhaliyle 6.3 6.4 lt(25 26kuruş) eder ki kış lastigim falanda var yazın 6.0 6.1 gibiydim

slhyldz

New member
Fark bhsettiğin km. de 60 tl çıkıyor. 100 değil. Ancak vergi avantajını hesaplamadın. 1,3 m.jetin vergiside düşük. Yanlış hesapladığın bir diğer şeyde Berkan'ın dediği gibi opelin manuel'iyle ceedin otomatiğini kıyaslaman. Ceed manuel ile astra 1,3 mjet yakıt tüketimi aynıdır.
Şuan 4 ileri dizel otomatik Cee'd kullanıyorum. Kilometrede 0.31 kuruş yakıyor. Astra J 1.3 CDTI 0.25 kuruş yaksa ve ayda ortalama 1800 km yol yapsam aylık 100 TL fark olacak gibi; eğer yanlış hesap yapmadıysam. Aylık 100 lira için otomatik keyfinden vazgeçmek mantıklı mı kararsız kaldım açıkcası.

Gökhan Turunç

New member
Gökhan yazılımla kendine gelir illakide sonucta yine 1.3.

yerinde olsam gözünü karartıysan manuel 1.3 astra alacagına, manuel ceed alsan yazılımla falan ugrasmazsın ayagının altındada güç olur.

söyle örnek veriyim 700 km zerre kasmadan gidiyorum çok azcık 2-3 gün kasıyım hemen 730 lara cıkıyor tamamen şehir içi 13x2 km git gel iş gezmemnle günlük 50yi bulan halimle.buarada depoma giren mazot 44-46 litre arasında pompa attıktan sonra hiç koydurmam. şuhaliyle 6.3 6.4 lt(25 26kuruş) eder ki kış lastigim falanda var yazın 6.0 6.1 gibiydim
Kullandığın güzergah nasıl hocam? O kadar kararsızım ki bu işin sonu nerede biter bilmiyorum :) Manuel Cee'd aslında gayet ekonomik ve performanslı bir tercih. Ama TEM ve Köprü trafiği gözümü korkutuyor.

Gökhan Turunç

New member
Fark bhsettiğin km. de 60 tl çıkıyor. 100 değil. Ancak vergi avantajını hesaplamadın. 1,3 m.jetin vergiside düşük. Yanlış hesapladığın bir diğer şeyde Berkan'ın dediği gibi opelin manuel'iyle ceedin otomatiğini kıyaslaman. Ceed manuel ile astra 1,3 mjet yakıt tüketimi aynıdır.
Hesabı şöyle yaptım:
(1 km'de yakılan yakıt cinsi TL bazından * aylık toplam yapılan km)
Astra => (0.25 * 1800) => 450 TL
Cee'd => (0.31 * 1800) => 558 TL

Vergi avantajını hiç hesaplamaya katmadım bile :)

Gökhan Turunç

New member
En iyisi şöyle temizinden 2013 model Concept Plus A/T; varsın ayda 100 TL fazla yaksın.

Berkan

New member
Kullandığın güzergah nasıl hocam? O kadar kararsızım ki bu işin sonu nerede biter bilmiyorum :) Manuel Cee'd aslında gayet ekonomik ve performanslı bir tercih. Ama TEM ve Köprü trafiği gözümü korkutuyor.

kullandıgım güzergahta düzlük yol yok nerdeyse. ya tırmanıyorm yada iniyorum var tabi bu sabah ve aksam donuste yolun yarısına kadar soguk motor olarak hesap et. bende trafik yok denecek kadar az olsa bile en fazla halinde eve gelişim 25 dakikayı geçmez.zaten dur kalkta yaktıgını ben yokuş yukarı kısımda harcıyormdur :D

Gökhan Turunç

New member
6 ileri otomatikler 4 ileri otomatikler den daha fazla yakıyor.. Ama köprü trafiği falan diyorsanız düz vitesi düşünmeyin derim ben...
6 ileri şanzımanların mevcut 4 ileriden daha fazla yaktığını bilmiyordum. Bu oran nedir? Forumda aradım ancak buna dair bir topic bulamadım.