arkadan gelen ses

alperen091985

New member
bugün arabamın arkasından bazen sağa sola dönerken çoğu zamanda kasisten geçerken sanki arka bagajda bi şey varmışta o bir yere vuruyormuş gibi tok bir ses gelmeye başladı böyle bi durumla karşılaşan oldumu? sizce sebebi ne olabilir arkadaşlar servise gitmeme gerektirecek kadar acilmidir???(aracım ceed 2012)

alperen091985

New member
kardeş baya baktım bi şey yok hatta kendim arabayı salladım o ses gelmedi acaba amortisörlerden olabilirmi patlak gibi???

gorkemsin

New member
bugün arabamın arkasından bazen sağa sola dönerken çoğu zamanda kasisten geçerken sanki arka bagajda bi şey varmışta o bir yere vuruyormuş gibi tok bir ses gelmeye başladı böyle bi durumla karşılaşan oldumu? sizce sebebi ne olabilir arkadaşlar servise gitmeme gerektirecek kadar acilmidir???(aracım ceed 2012)

Arkadaşım o ses koltuktan geliyor. Bendede var ve beni fıtık ediyor. İlk bakımda göstereceğim. Koltuklar bizim arabamızda çok şık ama sırt kısmı yeterince ağır ve arkaya sağlam yaslanmıyor. Benim tesbitim bu ve incelediğim kadarıyla bu arabada kronik bir sıkıntı olabilecek gibi duruyor. Zaman içinde bir çokkişi bu sesi alacak gibi...

Özellikle dene kasisten geçsert değil yavaş geç ve tek amortisör üstüne yüklen yani tekerleğin biri kasisten geçsin ve arabanın dengesi bozulsun. O zaman o sesi daha net alıyorsun.

Amortisör değil zaten eminim. Bagajdada birşey bırakma sen yinede bir dene.

Deneyip bana bilgi verirsen sevinirim.

trburock

New member
evet bu ses bendede gelmeye basladı benım fıkrımde koltuktan yana sanki bel desteginin ordan gelıyo gıbı ani hızlanmalarda sert frenlerde sesi duyabiliyorum aracım 9500 km de

khf

New member
Merhaba. Eğer ses sürekli olmayıp arada bir geliyorsa (bende bazen arabanın en ufak bir sarsıntısında bile geliyordu, bazen de ne kadar sarsılırsa sarsılsın gelmiyordu, arada bir demekten kastım budur.) ve "dong" gibi bir ses çıkartıyorsa , buna ek olarak da arka tekerlerin olduğu yerden geliyorsa muhtemelen bendeki sorunun aynısıdır.

Eğer aynı sorunsa arka amortisör yaylarının resimde gösterilen alanda herhangi bir yerine taş sıkışmıştır, bu sesin sebebi budur. O taş yaylar kasılınca oraya buraya çarpıp ses çıkartıyor. Noktasal olarak nereye çarptığını da bilemiyorum. Bu sorun bende geçen sene bu zamanlar ilk defa sol arkada meydana geldi. Geçen hafta da sağ arkada. Her seferinde taşı bulup çıkartınca ses kesildi. Bu fotoğraf da, sorunun tekrarlandığı geçen hafta çekilmiştir, benim arabaya ait. Siz arabayı bir liftle kaldırtıp bir bakın, ama iyi bakın, çünkü ben bakmış ve bir şey görememiştim, sağolsun usta görmüştü.

Yayların bulunduğu yerde sanırsam tasarım hatası var. Kia'ya iletmek lazım.
Saygılar.

Ekli dosyayı görüntüle 418

berkural34

New member
Merhaba. Eğer ses sürekli olmayıp arada bir geliyorsa (bende bazen arabanın en ufak bir sarsıntısında bile geliyordu, bazen de ne kadar sarsılırsa sarsılsın gelmiyordu, arada bir demekten kastım budur.) ve "dong" gibi bir ses çıkartıyorsa , buna ek olarak da arka tekerlerin olduğu yerden geliyorsa muhtemelen bendeki sorunun aynısıdır.

Eğer aynı sorunsa arka amortisör yaylarının resimde gösterilen alanda herhangi bir yerine taş sıkışmıştır, bu sesin sebebi budur. O taş yaylar kasılınca oraya buraya çarpıp ses çıkartıyor. Noktasal olarak nereye çarptığını da bilemiyorum. Bu sorun bende geçen sene bu zamanlar ilk defa sol arkada meydana geldi. Geçen hafta da sağ arkada. Her seferinde taşı bulup çıkartınca ses kesildi. Bu fotoğraf da, sorunun tekrarlandığı geçen hafta çekilmiştir, benim arabaya ait. Siz arabayı bir liftle kaldırtıp bir bakın, ama iyi bakın, çünkü ben bakmış ve bir şey görememiştim, sağolsun usta görmüştü.

Yayların bulunduğu yerde sanırsam tasarım hatası var. Kia'ya iletmek lazım.
Saygılar.

Ekli dosyayı görüntüle 418
Bu paylasim icin tesekkur ediyorum , bazen bende de oluyordu . Hatta bir kere servise gidip baktirmistim , bulamamislardi. Son zamanlarda yok gerci ama ogrendigim iyi oldu , aklimda olur bundan sonra.

passenger59

New member
Merhaba, arkadaki z rotları serviste veya bir rot balansçı da kontrol kontrol ettirmenizi öneriyorum .Z rot lar da bir somun gevşemesi veya rotun bozulmuş olması ihtimali göz ardı edilmemeli.Kolay gelsin

c@n

Super Moderator
Birde arka koltuk sırtlarının tutan kilit sistemini kumaş bant ile sarın, onlarda zamanla ses yapmaya başlıyor..

trburock

New member
Arkadaşlar bu sesle ilgili bi gelişme varmı çok sinir olmaya başladım sesin nerden geldiginide anlamış değilim

Talha_112

New member
Arkadaslar bu ses bende gelmeye baslayali 2 -3 gun oldu kasiste hafif 20 km hizla gecsem sag arka gibi algiladigim sanki boslukta bisi plastik aksama carpar gibi ses oluyo arabam mayis 7 2013 cikisli 5800 km de neden oldugunu bilmiyorum kafayi yemek uzereyim lutfen yardimci olun arkadas tas sıkısmasi demis ben baktim herhangi bi yabanci cisim gozukmuyo benim koltuk baslarida gayet rahat oturmakta baska neden olabilir lutfen yardim istiyorum .

passenger59

New member
Merhaba, arkadaki z rotları serviste veya bir rot balansçı da kontrol kontrol ettirmenizi öneriyorum .Z rot lar da bir somun gevşemesi veya rotun bozulmuş olması ihtimali göz ardı edilmemeli.Kolay gelsin
Sorun yaşayan arkadaşlar önerimi pek dikkate almasa da ben tekrarlıyorum. Yaşadım çünkü. Hiç aklıma gelmeyen bir noktaydı, ama gevşeyen z bar somunu sıkıldıktan sonra , ses seda kalmadı.

Kadir KURT

New member
Sag arkadan benim aracdada geliyor bunun icin aracin yavasca geri geri kaldirima cikarken veya engebeli bir yere yanasirken takirti geliyir arac kuvetli esneme yaptiginda oluyor
Bagaj bos koltuk sabit hersey normal arac 5500km

Talha_112

New member
servise gideceğim ama inş dediğin gibidir kardeş sağolasın

Talha_112

New member
kardeş bu z rotlarında sıkıntı olsa virajdada hissettirmesi lazım ama benim virajlarda sıkıntı yok tek sıkıntım kasisten 20km hızla geçince sağ arkadan tok diye ses geliyo egzos vidası falan gevşemiş olma ihtimali varmı ki ?

passenger59

New member
Günlerce araba arkası salladım,egzost bağlantısı kontrol ettim,emniyet kemerlerini yumuşak bez türü şeyler ile sardım,z rot hiç aklıma gelmemişti.Teşhisi rot balansçı koydu.Servise gidip z rot değiştirecek iken rotçu somunun gevşek olduğunu fark etti ve sıktı.Yola çıktığımda sesten eser kalmamıştı.Çok farklı sebeplerde olabilir,ancak başıma geldiği için paylaşmak istedim.Hatta rot balansçı parada almıyordu ben çıraklarına gazoz ısmarlaması için cüzi bir şey bıraktım.Kesin bundandır diye bir iddiam yok,en azından 5 dakikalık bir kontrol ile ihtimallerden bir tanesi ortadan kalkmış olur.Aynı anda egzost bağlantıları da kontrol olmuş olur.

Talha_112

New member
arkadaşlar sorunu buldum sağ arka amortisöre helezyon yayının içine taş sıkışmış artık ses yok rahatımm :D:D:D herşey için teşekkürler...