ACİL LÜTFEN 2012 ceed manuel debriyaj plakası hiç çalışmıyor, şanzuman yağ kaçırıyor

habib_723

New member
Arkadaşlar Dün akşam akrabaları eve bırakıyım dedim bırakıp dönerken seyir halinde iken (saatte 30-40 ile gidiyordum) sanki arabanın altına tel takılmış gibi bir ses geldi anlam veremedim 100 metre sonrasında aracı sağa çekip altına baktım ancak altta bir şey yoktu.. Aracı tekrar çalıştırmak istedim ama debriyaj hiç basmıyordu boştaydı vites değiştiremiyordum. Abimi çağırdım gelip araç stop ederken 1 e alıp evin önüne getirdi gece yarısı sanayiye bırakınca altına baktı aracın şanzıman yağının kaçırdığını söyledi. debriyaj plakasını daha 1 ay olmadı değiştirmiştim kısacası 700km yol yaptım sadece yeni debriyaj plakası ile.. Daha önceden şanzuman yağı kaçırma gibi bir şeyle karşılaşmadım acaba debriyaj plakasını değiştirirken aracın şanzumanını iyi bağlamamışlar mı?

lütfen ustalar yardımcı olsunlar....

Berkan

New member
Alttan olmayacak bir yere vurup fark etmeme ihtimalini düşünmeyip, Muhtemelen değiştiren yer neresiyse/hangi ustaysa aradaki keçeleri tıpaları vs. değiştirmemiş eskileri kullanmış olabilir buda tak çıkar eskilerde deforme olduysa sızıntı yapmış olabilir aradan yağ; veya dediğiniz gibi işi yarım yamalak yapıp sıkıp bırakmışta olabilir yapan usta kimse neresiyse gidin kafasına atın baksın caresine.

habib_723

New member
Alttan olmayacak bir yere vurup fark etmeme ihtimalini düşünmeyip, Muhtemelen değiştiren yer neresiyse/hangi ustaysa aradaki keçeleri tıpaları vs. değiştirmemiş eskileri kullanmış olabilir buda tak çıkar eskilerde deforme olduysa sızıntı yapmış olabilir aradan yağ; veya dediğiniz gibi işi yarım yamalak yapıp sıkıp bırakmışta olabilir yapan usta kimse neresiyse gidin kafasına atın baksın caresine.
Altını bir yere vurduğumu hatırlamıyorum .. Çok kötü bir sürücü bile olduğumu varsaysam en kötü ihtimalli sürücü gibi olsam debriyaj plakasının 700 KM de sıyırmasına olanak var mı acaba.. Diğer bir şekilde şanzuman yağı problemi daha önce araçta yoktu .. Şuan okuldayım izin de alamıyorum abimi yolladım inşallah o onların hatası olduğunu kabul ettirirde gene iş bana patlamaz...
bu arada o bahsettiğiniz o keçe ve tıpalar normalde değiştirilip öyle şanzuman yerine oturtulması gerekiyor değil mi ustam.. Bende biraz acemiyim anlamıyorum araçlardan ama bu oluşan problemde benlik bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum doğrusu... 700 KM ile bir debriyaj değişiyorsa vay halimize.. Ama yağ kaçırması diğer bir trajedi doğrusu.. Bakalım bu gün sanayici kendini usta zanneden kişi ne diyecek bu duruma...

Berkan

New member
[MENTION=3353]habib_723[/MENTION]
Valla zaten ömrü vardır eskidikce görevini düzgün yerine getirmemeye başlar keçe tıpa conta her neyse adı artık :) sök takta yenilemediyse olabilir düzgün oturtmadıysa olur dedigin gibi sıkmadıysada olabilir hatta bambaska bişeyde olabilir(inşallah değildir).

Valla herşey bir yana dediğin gibi, gaza basar gibi ayağgın sürekli debriyajın üstünde bile olsa 700 kmde bitirmek hakkaten yürek bilek kabiliyet ister :cool:

habib_723

New member
@habib_723
Valla zaten ömrü vardır eskidikce görevini düzgün yerine getirmemeye başlar keçe tıpa conta her neyse adı artık :) sök takta yenilemediyse olabilir düzgün oturtmadıysa olur dedigin gibi sıkmadıysada olabilir hatta bambaska bişeyde olabilir(inşallah değildir).

Valla herşey bir yana dediğin gibi, gaza basar gibi ayağgın sürekli debriyajın üstünde bile olsa 700 kmde bitirmek hakkaten yürek bilek kabiliyet ister :cool:
Kime sorduysam da debriyaj plakası en kötü sürücüde bile en az 20 bin KM yi bulur diyorlar.. Şu şanzuman yağı kaçağı bana farklı extra bir masraf çıkartmasa bari.. Yaptığım en büyük hata servisi 2 katı para istiyor diye servise götürmedim ya ona çok yanıyorum keşke götürüp pahalı da olsaydı yapsaydım orada... İşin kötüsü okuldan ayrılamıyorum şuanda yoksa ben kendim gidecektim durumu izah edip onlara anlatacaktım... Şuan sadece farklı kötü sonuç çıkmaması adına dua ediyorum...

habib_723

New member
Aracın şanzumanını indirdiler. Debriyaj bilyası mı ne artık şanzumanda küçük bir delik açmış tornacıda halledeceklermiş. Debriyaj plakası yeni daha sıfırdır dediler ancak içine bir şey kaçmış olabilir yeni bir tane alınız dedi ne olur ne olmaz diye. Bende değiştirin dedim ... Yarım debriyajda eritmiş mi o parçayı ne.. .. Yahu trafik çok sıkışık olduğunda ister istemez yarım debriyajla gidiyoruz.. aracı boşa alıp mı gideyim anlamadım ki...

Berkan

New member
Nasıl acmıs o deliği acaba cok enteresan herifte kendi yaptıgı işe güvenmiyor heralde.

habib_723

New member
Debriyaj bilyası eritmiş ve şanzuman da delik oluşmuş.. Şuanda hallediyorlar

habib_723

New member
Şanzuman a delik tamiri için tornacıda hallettik... Yeni debriyaj setini aldım geri vites ve 1. Vites te debriyaj biraz zor kavrıyor vites sertleşmiş gibi.. Araç stop etmiş iken çalışmıyor iken vites çok rahat değişiyor çok yumuşak bu normal mi sizce.. Şanzuman yağına motorcu arkadaş opet in 80-90 lık hypo yağını kullandı... Normalde castrol 75-90 kullanılıyor serviste... Bu durum neden kaynaklanıyor vites sertleşmesi araç çalışırken...

habib_723

New member
Şuanda araç düzeldi vites geçişleri düzeldi dün çok sert değişiyordu bu gün ise yumuşamış. Biraz geri vites de hafif bir sertlik var başka sıkıntı yok şükürler olsun.. umarım tekrardan başım ağrımaz...

Berkan

New member
biraz alışşın kullandıkca yumuşar alışır parcalar birbirine diyecektimki yumuşamıs :). Ara ara yine takip ettin alttan bakıp sızıntı terleme yaüa dair herhangibi bir iz varmı diye

habib_723

New member
Ustam debriyaj en altta kavrıyordu.. Cuku mu ne onu ayarlayıp debriyaj ın yukarıda kavramasını sağladılar.. Şuan vites değişimi çok yumuşak.. Acaba bu işlem herhangi bir sorun yaratır mı