Abi fiş lazım mı?

akenatons

New member
Arkadaşlar eminim bir çoğunuz akaryakıt alırken bu gıcık soruyla karşılaşıyorsunuz. Pompacı inatla "abi fiş lazım mı?" diye sorar. Ben sürekli olarak yakıt aldığım bir istasyonu bu sebeple Maliye Bakanlığına şikayet ettim.

Çoğunuz biliyordur, bilmeyenler içinse ufak bir hatırlatma yapmakta fayda var. İstasyonlar, benzin pompalarına yazar kasa geldiğinden beri kârlılıklarında ciddi bir azalma yaşıyorlar, çünkü artık kayıt altına alındılar.

Ancak şimdi de farklı bir şekilde tilkilik yapmaya başladılar. Siz akaryakıt alıyorsunuz, adam size fiş lazım mı diyor. Eğer siz "yok lazım değil" derseniz, o zaman anlaşmalı oldukları bazı firmaların şirket araçlarının plakalarını yazar kasaya girip, sizin aldığınız akaryakıtı sanki o şirket aracının gideriymiş gibi faturalıyorlar. Sonra da bu fişleri el altından şirketlere satıyorlar.

Hem sizin sırtınızdan istasyon haksız kazanç sağlıyor, hem de şirketler vergi kaçırıyor. Lütfen bu oyuna alet olmayalım.

Herkese saygılar.

ceedorf

New member
Ynt: Abi fiş lazım mı?

Bende bir kaç defa denk geldim fakat niyetlerini anlamamıştım, açıklama için teşekkürler :) daha dikkatli olmalı ve hernerede olursa fiş fatura almalı.

hiko

New member

daha bugün bana sordular.ben de evet lazım dedim yüzü asıldı tabii ama yemezler :)

c@n

Super Moderator
Dikkat etmek lazım...

Sent from my HTC One X using Xparent Red Tapatalk 2

berkural34

New member

Suana kadar basima gelmemisti ama bundan sonra da dikkat olcam , tesekkurler .

bir ufak hatırlatmada benden olsun;

tesadüfende olsa maliyeye yakalanırsanız sizede 187 tl gibi bir cezası var +
araçta yakıttan dolayı bir problem olursa yakıtı oradan aldığınızı kanıtlamak zorundasınız.

bizim bir arkadaşın başına geldi aracın değerini kaskodan çatır çatır aldı.

aLi

Yönetim Ekibi

Aynen ya bide adamın yüzü asılıyo fişi verirken. :)

yalcin

New member

genelde dışardan alırken alıyorum da avcılarda herzaman aldığım bpden onlarda soruyor yok gerek yok diyorum öyleyse isterim bende çünkü sorduğumda bir detaylı bir açıklama yapmıyorlar hani ben fiş almayınca senin bir faydan oluyormu diye soruyorum genelde ama açıklama çok net olmuyordu demek gerçek amaç buymuş..paylaştığın iyi oldu abi saolasın..

akenatons

New member

[quote author=yalcin link=topic=1782.msg47172#msg47172 date=1350972362]
genelde dışardan alırken alıyorum da avcılarda herzaman aldığım bpden onlarda soruyor yok gerek yok diyorum öyleyse isterim bende çünkü sorduğumda bir detaylı bir açıklama yapmıyorlar hani ben fiş almayınca senin bir faydan oluyormu diye soruyorum genelde ama açıklama çok net olmuyordu demek gerçek amaç buymuş..paylaştığın iyi oldu abi saolasın..
[/quote]

Rica ederim Yalçın, sonuçta bizler genelde maaşlı çalışan insanlarız. Devlet maaşlarımızdan çatır çatır vergiyi başta alıyor. Ben maaşımdan ev kiramı, çocuğumun okul masraflarını, yakıt giderimi, arabamın benzinini düşemiyorum. Ama patronlarımız milyonlarca TL ciro yapıp bizden az vergi verince cinlerim tepeme çıkıyor.

Hepimiz bu konularda duyarlı olmalıyız diye düşünüyorum.

c@n

Super Moderator
Zaten herkes adam.gibi vergisini odese, devlet adam gibi takip etse hiç birimiz bu kadar cok vergi odemeyiz....:):):):) maşallah Türkiye nin %95 i asgari ücret ile çalışıyor....

yalcin

New member
Ynt: Re: Abi fiş lazım mı?

[quote author=c@n link=topic=1782.msg47204#msg47204 date=1350987261]
Zaten herkes adam.gibi vergisini odese, devlet adam gibi takip etse hiç birimiz bu kadar cok vergi odemeyiz....:):):):) maşallah Türkiye nin %95 i asgari ücret ile çalışıyor....

[/quote]

:D ;) ;D ???