2013 Ceed Yakıt Tüketimi

MBUYUK

New member
Arkadaşlar merhaba,

öncelikle nereye konu açmam gerektiğini bilmiyorum ve yeni kia cı olduğumdan dolayı kusuruma bakmayın fakat kısaca sorumu sorayım yaklaşık 2 hafta önce 2013 model otomatik kia ceed consept plus bir araç aldım fakat yakıt tüketimi çok fazla yaklaşık 10,6 litre falan ortalama yakıt tüketimi gösteriyor ve depo birden sona buluyor eski bir opelci olarak bu yakıt tüketimi bana çok afaki bir rakam olarak geldi hani ortalamaya bakmayalım diyorum ama ibre durumu izah ediyor bunlarda yakıt tüketimi bu şekilde normalmi yoksa benim aracım damı bir sorun var sizlerin engin bilgilerine dayanarak faydalanmak isterim.

Brayn

New member
2013 ceedler 6 ileri otomatiklerde yakıt sarfiyatı forumlardan takip ettiğim kadarıyla biraz fazla..bende 2016 manuel 6 ileri comfort var ve memnunum..7 ileri otomatikler bir hayli az yakıyormuş..

manager

New member
2013 concept plus düz vites ortalama tüketim 5.7 lt. Ful depo ile şehirdışı 600 şehiriçi 380 olmak üzere toplamda 980 km yol yaptım.

Berkan

New member
42-45 lt ile genelede 650km (-/+10) yapıyorm bende manuel vitesle kabaca 22 - 25 kuruş arası bir değer yapıyor burda

Son düzenleme:

unalks

New member
2014 c.plus manuel ş.içi sürekli [MENTION=1547]Berkan[/MENTION] ile aynı oranlardayız.

Berkan

New member
2014 c.plus manuel ş.içi sürekli @Berkan ile aynı oranlardayız.
Farklı araçlarda Tutarlı olması güzel hatta c.plusta jantta bir inch büyük olarak düşünürsek gayet iyi

kış lastiginide cıkardım yepyeni conti premiumcontact5 lerimi taktım(üstüne kitap yazılası lastik şiddettle tavsiye ederim buarada) + havaların ısınıp yolun yarısını soguk motorla gitme devirleri yavaş yavaş bittiğinden bir kuble daha uzar menzil simdi :D

Son düzenleme:

unalks

New member
kesinlikle evet işe git gel toplam 30 km yapıldığını düşünürsek motorun ısınmasını geçtik ben bile ısınmamış oluyorum.
benim lastikler hala orjinalleri ama değişirsem aklımda olan mıchelin corssclimatemiydi neydi ;) Daha önceki aracımda mıchelinden çok memnundum fakat 15 inç idi

turkeril

New member
Farklı araçlarda Tutarlı olması güzel hatta c.plusta jantta bir inch büyük olarak düşünürsek gayet iyi

kış lastiginide cıkardım yepyeni conti premiumcontact5 lerimi taktım(üstüne kitap yazılası lastik şiddettle tavsiye ederim buarada) + havaların ısınıp yolun yarısını soguk motorla gitme devirleri yavaş yavaş bittiğinden bir kuble daha uzar menzil simdi :D
Geçen sene "etiket değeri" gazına gelip G.Year Eff.G.Performance taktırdım ama pişmanım. Şimdi kullandığım kışlıklardaki müthiş tutunma ve yol tutuştaki güveni gördükten sonra G.year'ları tekrar takmak istemiyorum. Keşke Conti taksaymışım diyorum, GY EGP'ler yanakları yumuşak olduğundan yanal salınımlar yapıyorlar, çok bozuyor yol tutuşu.

pepe

Active member

Berkan tanesini kaça aldın contilerin...Ben Hankook S1 Evo 2 almayı düşünüyorum f/p oranı güzel bir lastik

Berkan

New member
[MENTION=2200]turkeril[/MENTION] valla ne yalan soyliyim falken ze914 veya g.year egp aliyodum egp agir basiyordu (205 55 16 benim ölçü buarada) cok arstirdim okuduklarim cercevesinde abs nin sikca devreye girdiğini yazanlar okudum baya fazla şekilde ve biranda conti pc5 gordum arastirdim kullanan arkadaslarima sordum ve karar kildim. Egp nin etiket değeri pc5 den iyi ama pc5 suan gozlemdigime gore patinaj 1 ve ya 2.vitesde 10 20km gaza bastigimda yok gibi bisey minimum derecede az direk oturuyor hele lastik biraz ısınınca hic olmuyor diye bilirim, frenleme bariz iyi pedal bile iyilesti tam istediğim kıvama geldi beklemiyodum açıkçası bukadarini. Lastik biraz yumusak ama suanlik yatma dalma sezmedim aksine virajdada gayet başarılı esp bile gec devreye giriyor.

[MENTION=1764]pepe[/MENTION] 205 55 16 ölçüde tanesi 190 liraya aldim. egp ile arasinda 50lira vardi lastikler subat 2016 uretimi. Kolayoto. Com dan aliyorm her lastigimi cok uygun veriyolar cidden disarda bir iki yere sordim 240dan asagi fiyat gelmedi

turkeril

New member
@turkeril valla ne yalan soyliyim falken ze914 veya g.year egp aliyodum egp agir basiyordu (205 55 16 benim ölçü buarada) cok arstirdim okuduklarim cercevesinde abs nin sikca devreye girdiğini yazanlar okudum baya fazla şekilde ve biranda conti pc5 gordum arastirdim kullanan arkadaslarima sordum ve karar kildim. Egp nin etiket değeri pc5 den iyi ama pc5 suan gozlemdigime gore patinaj 1 ve ya 2.vitesde 10 20km gaza bastigimda yok gibi bisey minimum derecede az direk oturuyor hele lastik biraz ısınınca hic olmuyor diye bilirim, frenleme bariz iyi pedal bile iyilesti tam istediğim kıvama geldi beklemiyodum açıkçası bukadarini. Lastik biraz yumusak ama suanlik yatma dalma sezmedim aksine virajdada gayet başarılı esp bile gec devreye giriyor.

@pepe 205 55 16 ölçüde tanesi 190 liraya aldim. egp ile arasinda 50lira vardi lastikler subat 2016 uretimi. Kolayoto. Com dan aliyorm her lastigimi cok uygun veriyolar cidden disarda bir iki yere sordim 240dan asagi fiyat gelmedi
İsabet olmuş, EGP = ESP :)