2011 Kia Ceed Motion | Yakıt sorunu

mtb_rider

New member
Merhaba,

Foruma yeni üye oldum. Araçlardan çok anlayan yada forumlarda çok takılan biri değilim. Şu sıralar aracın yakıtında fark ettiğim bir durumdan dolayı internette araştırma yaparken forumla karşılaştım. Biraz kurcaladım ki bayağı güzel şeyler paylaşılmış.

Bizde 2011 Motion dizel otomatik var. Aracı genelde eşim kullanıyor. Tabi otomatik araç olduğu ve pek kurallı kullanmadığı için ( gaz ayarı ) biraz fala yakıyor. Fazladan kastım 9 litrenin üzerine çıktığını pek görmedim. Ben kullandığımda ise 7.5 civarlarında. Tabi bu kullanımlar İstanbul içi ulaşım. Son 2-3 aydır araç özellikte eşimde iken 11 litre ve bazen 11.5 olduğu gördüm. Ben kullandığımda 8.5'i zar zor yaptım. Açıkcası bu durum beni endişelendirmeye başladı. İş yerimin servisinde genelde ön otururum ve aracın yakıt ortalamasına baktığımda 11 L gösteriyor genelde. Koca Mercedes ( sprinter ) servisle aynı yakması beni korkutuyor.

Sorun ne olabilir ? Motorla alakalı bir durum varsa İstanbul'da güvenilir bir ustası var mıdır bu işin ?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Mustafa Özer

BURAK POYRAZ

New member
hoş geldin arkadaşım.aracımı ilk aldığım da fark etmemiştim bende sonra eşim kullanınca fark ettim ki araç özellikle kışı 10-13 lt de gezio.bunun çok araştırmalarını yaptı servis.hatta yazılım bile attık 1 lt fark etti.şimdi
1.araç tork konvertörlü 4 ileri tam otomatik eski ama sağlam bir şanzıman olduğu için manueline oranla 2-3 lt fazla yakıyor
2.kullanıcı faktörü aracın soğuk olarak kısa mesafe gidip(1 ila 5 km arası)kısa mesafede geri dönüşü.
3.bu araçların yol bilgisayarı anlık gaz tepkimesi verir.ancak anlık olarak düşmez.buda ortalamayı yüksek tutar.eski teknoloji
4.erkekler araçlarını eşleriyle ortak kullandığında genellikle sizin kullanımınız daimi olan ortalamayı etkilemez.çünkü eşiniz daha fazla kullanıyor.(ama kısa mesafelerde)
5.aracı tek başınıza günlük ortalama 25 ila 40 km arası düzenli kullanın(şehir içi standart kullanım servis öyle söyledi )ortalamanın 8-9.5 lt arası değiştiğini göreceksiniz.
bu bilgiler tamamiyle şahsımın tecrübe ederek edinmesiyle oluşmuştur(2010 ceed sw motion at 150000km 150hp rsa chip)
umarım faydalı olmuşumdur.aaracınızda arıza yok bu araçlar boyle yakıyor.