2.el kia ceed 2012-2013 yeni kasa

leon355

New member
Merabalar 2.ci el 2012 -2013 model arası dizel concept plus manuel ceed almayı düşünüyorum. Fakat ceedlerde fren sorunu oldugunu duydum. Ve buradanda forumdanda okudugumda ceedlerin fren sorunu beni endişelendirdi.yardimlarinizi bekliyorum teşekkurler..

rayen

Super Moderator
Ceed'lerde kronik bir fren sorunu yok. Sizinde okuduğunuz gibi forumumuzda bu konu tartışıldı. Ancak aracın frenlerinde var olduğu iddia edilen sorun gerçekçi verilerle ispatlanamadı. Ben bu fren olayının sürücüye bağlı olduğunu iddia ediyorum çünkü takip mesafesini koruyamayıp, sonra frene asıldım ama araç durmadı, arkadan çarptım ya da çarpmaya ramak kaldı demek hiç gerçekçi değil. Bazıları 100 km hızla gidip, frene basınca aracın 3 metrede durmasını istiyorlar herhalde. Hatırladığım kadarıyla o dönem araçlara bir güncelleme yapıldı, düzeldi filan denildi, herkes mutlu oldu. :)
Frenlerin sorunlu olduğu araç olmaz mı? olur. Ama sorun genel değildir. En iyisi alacağınız aracın frenlerini iyice bir kontrol edin, içiniz rahat etsin.

balkes10

New member
bende aracımı alalı 3-4 ay oluyor henuz 20binde bundan once rio vardi gecen 180'i buldum hızda sonra kırmızı ısıklara yaklasırken yesıl yanıp sonuyordu durayım dedım arabanın durası yok fren pedalını ezdıkce ezdım bayagı bı mesafede durabıldım lastıklerden dıye dusunuyorum yada oyle umut edıyorum cunku rıo ile kıyasladıgım zaman frenleri arasında cok fark var agırlıkta etken tabıı 2 araba arasında

turkeril

New member
Araç hızı göstermiyor, sonra frene ani asılınca yol da kaymaksa abs giriyor ve uzuyor.
Başlarda çok yaşadım fakat ayağım dozlamaya iyi alıştı, artık sert de dursam iyi duruyor. Dozlamayla alakalı bence. Yazılım yenilenince de 1 tık iyileşmişti.

Berkan

New member
bende aracımı alalı 3-4 ay oluyor henuz 20binde bundan once rio vardi gecen 180'i buldum hızda sonra kırmızı ısıklara yaklasırken yesıl yanıp sonuyordu durayım dedım arabanın durası yok fren pedalını ezdıkce ezdım bayagı bı mesafede durabıldım lastıklerden dıye dusunuyorum yada oyle umut edıyorum cunku rıo ile kıyasladıgım zaman frenleri arasında cok fark var agırlıkta etken tabıı 2 araba arasında
100le giderken bile mesafe kabaca 35 40 metre civarlarında gezerken(tabi usturplu sekilde yapılan fren ve balata diskin güzel kondisyonda oldması yüklü yüksüz durumda olmakta dahil buna), 180le giderken durman kabaca 150 metreleri bulur zank diye duracak hali yok

[video=youtube;GJ3Y1ck_2bo]https://www.youtube.com/watch?v=GJ3Y1ck_2bo[/video]

slhyldz

New member
[MENTION=2740]balkes10[/MENTION] Bizim forumda sivri dilli biri vardı iki sene kadar önce, yazdıklarınızdan sonra o geldi aklıma :) O olsaydı bayağı bir laf söylerdi. Işıklar ve 180 km hız , biraz tuhaf geldi bana ...

hakan26

Member
Arkadaşlar Seyyah serviste Yusuf beye konuyu sordum yeni kasa ceedlerde fren problemi olmadığını belirtti

balkes10

New member
bilmiyorum riodan sonra cee'd frenler kotu geldı bana yada rıoya alıstıgım ıcınde olabilir

akrepkral86

New member
Ceedlerin frenleri abs güncellemesinden sonra iyi oldu önceden abs'nin erken devreye girmesinden dolayı kızaklama yapıyordu araç benimde başıma gelmişti eski ceedimde hatta bir kere neredeyse kaza yapıyordum ama güncellemeden sonra frenler mükemmel oldular bana kalışa siz aracı almadan önce servise götürüp yazılımı güncel mi bir baktırın derim yoksa güncelletin :eek:

alicanım

Member
Daha önceleri TRT 'de bir kamu spotu yayınlanıyordu hatırladığım kadarı ile 100 KM hızla gidenle daha düşük hızla giden araçların frenleme sonucunu yaşamla ölüm olarak vermişti.Araba 100 KM'le hızla gelip beyaz çizgide frene bastığında bez üzerine yapılmış kamyon resimli afişi yırtıp geçiyordu yani araçtaki kişi mefta oluyordu.Sizde maazallah 180 KM hız yapıp ölmeden durabilmişseniz Allahınıza şükür edeceğinize ceed-rio fren karşılaştırması yapıyorsunuz.Siz bir trafik teröristisiniz trafik polisleri sizi yakalayıp arabanızı bağlayıp varsa ehliyetinizi iptal etmeli.