1.6 crdi yağ eksiltme

slhyldz

New member
Merhaba;
28.06.2014’te 63.500 km’ deki aracımın yağını, mobil 1 esp formula ile değiştirdim. Yedi ay sonra bugün, aracım 71.800 km de. Yani 8,300 km yol katetmişim. Aracımda bir miktar yağ eksiltme var. Bu kabul edilebilir bir oranmıdır ?
Konu hakkında bilgi ve yardımlarınızı rica ederim.

Not: Resimde öncesi ve sonrası kontrollerini işaretledim. Her iki kontrolde duz zeminde ve motor en az 5 saat once stop etmisken yapildi. İlk gün F harfinin üzerindeydi.

27.01.2015
Ekli dosyayı görüntüle 2202

13.02.2015
Ekli dosyayı görüntüle 2275

yalcin

New member
yazılımdan olabilir mi acaba ? şaka bir yana 7500 km. zaten katetmişsin, yağ değişim zamanı gelmiş zaten üstelik yazılımda var bence bu seviye gayet normal daha düşeceğini sanmıyorum.

slhyldz

New member
Yazilimi yaptirali 900 km oldu. Yaptirirken kontrol etmemistim.

Batum

New member
yağ eklendiğinde yağ filtreside değiştiyse 5.3 lt yağ ekleniyor siz nekadar eklediniz?

slhyldz

New member
Yag ekleme vs. yok. Yedi ay onceki bakiminda ne koydular bilmiyorum. Bakimdan sonra kontrol ettigimde yag seviyesi "F" harfinin uzerindeydi.

Duzeltme:
Yag degisiminin ertesi gunu, duz zeminde, motor uzun sure calismamisken yapilan kontrolde, yag seviyesi "F" harfinin uzerindeydi.

Batum

New member
Yag ekleme vs. yok. Yedi ay onceki bakiminda ne koydular bilmiyorum. Bakimdan sonra kontrol ettigimde yag seviyesi "F" harfinin uzerindeydi.
yağ ekleme derken servis bakımında yeni yağ eklendiğinden bahsetmiştim.
özel servistemi yaptırdınız yetkilidemi? yani doğru lt mi?
birde belki ilk bakımdan sonra baktığınızda kontak kapatıp bakmışsınızdır biraz bekleyip yağ süzüldükten sonra daha doğru sonuç çıkıyor.
aracında yağ yakma ihtimali ve yazılımdan olacağını sanmıyorum, tabi hepsi olanak.

Serkan OĞUZ

New member
Salih mümkün olduğu kadar F harfinin üstüne çıkma.Resimden gördüğüm kadarıyla bana sorarsan biraz fazla yağ eksiltmiş bu kadarı bence normal değil.Kaldı ki sen bakımları kaçırmıyor fazlasıyla özen gösteriyorsun.Km desen çok yüksek bir km değil,bence bugünden itibaren takibe al bakalım,her hafta kontrol et.

ErkanKASIM

New member
Merhaba;
28.06.2014’te 63.500 km’ deki aracımın yağını, mobil 1 esp formula ile değiştirdim. Yedi ay sonra bugün, aracım 71.800 km de. Yani 8,300 km yol katetmişim. Aracımda bir miktar yağ eksiltme var. Bu kabul edilebilir bir oranmıdır ?
Konu hakkında bilgi ve yardımlarınızı rica ederim.

Not: Resimde öncesi ve sonrası kontrollerini işaretledim. Her iki kontrolde duz zeminde ve motor en az 5 saat once stop etmisken yapildi. İlk gün F harfinin üzerindeydi.
Ekli dosyayı görüntüle 2202
normal

slhyldz

New member
Aracı exper yaptırdığım gün, notere satış için giderken özel servise bırakmıştım. Artık kaç litre koydu onu bilmiyorum. Geçen gün depoyu fulledim birde vergisini ödedim. Doğalgaz ve elektrik dersen rekor kırmışım; bu ayki bütçem sıfırlandı. Şubat ayının bütçesinden bir yağ değişimi yapacağım artık. O zaman takip ederim.

Salih mümkün olduğu kadar F harfinin üstüne çıkma.Resimden gördüğüm kadarıyla bana sorarsan biraz fazla yağ eksiltmiş bu kadarı bence normal değil.Kaldı ki sen bakımları kaçırmıyor fazlasıyla özen gösteriyorsun.Km desen çok yüksek bir km değil,bence bugünden itibaren takibe al bakalım,her hafta kontrol et.

rayen

Super Moderator
Bence normal değil, 4 yıl sw kullandım gram eksilmedi, 2 yıldır proceed var yine eksilme yok. 2 kez Shell Helix 10-40 kullandım. Diğerleri hep Castrol edge 5-30. Bence eksilme yazılım kaynaklı olabilir

Serkan OĞUZ

New member
Banada biraz fazla geldi Rasim abi, yazılım etkisi var mıdır onu bilemiyorum ihtimaller arasında ancak bendede yazılım var gram eksiltmiyor maşallah.

ErkanKASIM

New member
Aracı hardcore yüksek devirli kullanıosanda eksiltir, en baba 250 gram standart eksiltir , bu oran 500 gramı görmez , üstüne çıkıyorsa sorunlar olabilir, proceed gt 4000 kmde 100-150 gram eksiltti ilk sıfır aldığımda 11000 kmdede 150 felandı toplam 300 gram , aşırı beslemeli araca göre çok az değerler , sizin eksiltmede gidersiniz 1 litre yağ alın eklediğiniz grama bakın fuelin hizasına kadar doldurun :) 1 lt yağ ile hizalandıysa sıkıntı var o motorda:) ama 150 gr 200 gr 250 gram bu oranlar önemsiz hiç yağ yakmayan araç :) sıkıntılı araçtır yağlama yapmayan araçtır bunuda söylim

ErkanKASIM

New member
Yazılım neden eksiltir , araç haddinden fazla aşırı beslemeli çalışıyor , aşırı çalışan her araç yağ yakar, subaru wrx 2,5 sti aldık arkadaşa doğuştan yağ yakıyor araç , sen yazılımı yaptırmışsın 10 15 kez tadını çıkarmışsın , o tadını çıkarırken 100 150 gram yağ yakmışın bu sorun değil

ErkanKASIM

New member
Sen şimdi standart kullansanda yazılımdan sonra gaz tepkin ve gaz yiyişi değişti aracın, alt devirler canlandı özellikle üst devirleri konuşmuyorum bile , standart kullanımda bile canlı gidio araç devirli gidio , eee bununda yağ yakmaya katkısı olacaktır biraz

c@n

Super Moderator
Bu kadar yag eksiltme bence normal.. Cubukta yag olmadigi zaman motorda 500 gram yag eksilmis olur... Buda 100 en fazla 150 gram olsun.... Sorun edilecek bir durum yok bence, ama bundan sonra yag degisimlerini en fazla 7500 de bir yaptirin ve 5-30 yag kullanin...

slhyldz

New member
Ekli dosyayı görüntüle 2202[/QUOTE]

Resimdeki iki çizgi arasındaki fark, dediğin gibi 100-150 gr. mı ? Öyleyse zaten kafaya takacak birşey değil. :D
Birde ben aracı ilk aldığımda servis kontrolleri yapılırken yağın epeyce az olduğunu , acil bakıma girmesi gerektiğini söylemişlerdi. Tabi son bakımının nasıl olduğunu bilmediğimden o konuda bir yorum yapamayıp bakıma sokmuştum. Demekki yağ eksiltmesi kronikmiş. Yalnız motordan ve gidişten yana herhangi bir sorunum yok. Yağ bakımını bizzat kendim yaptıktan sonra excel tablosunda heray kontrollerini yapayım , bakalım ne olacak.

Bu kadar yag eksiltme bence normal.. Cubukta yag olmadigi zaman motorda 500 gram yag eksilmis olur... Buda 100 en fazla 150 gram olsun.... Sorun edilecek bir durum yok bence, ama bundan sonra yag degisimlerini en fazla 7500 de bir yaptirin ve 5-30 yag kullanin...

anemon

New member
Arabami yeni aldığım icin ceed hakkinda pek fikrim yok ama bmw.motor kaputunun icinde bir etiket vardır her 10 bin km de bir 1 lt yag eksiltebilir diye.